Maliskamp met duidelijke cijfers naar huis gestuurd

Boxtel pakt de draad weer prima op

Vierdeklasser Boxtel is de tweede competitiehelft prima gestart met een thuisoverwinning op Maliskamp. Waar de tegenstander eerder dit seizoen al met 2-3 werd geklopt, won Boxtel opnieuw door driemaal te scoren. Maliskamp kwam niet tot een treffer en daarmee behaalde de defensie van de Munselploeg wederom een 'clean sheet'.

Jesse van Homelen was in sportpark Munsel de grote uitblinker met twee prima treffers. De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd belangrijk en met Maliskamp als tegenstander was dat geen eenvoudige opgave voor de thuisploeg die zo fier aan de leiding staat. Een meevaller was dat de tegenstander verre van compleet was. Boxtel startte met de gebruikelijke elf en nam meteen het heft in handen.

In de zesde minuut kreeg Hayke van Heesch een grote kans. Hij veroverde de bal, kwam naar binnen en schoot de bal in de verre hoek, over de keeper. Maar de bal zeilde aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. De Munselploeg hield Maliskamp onder druk en Mark van de Westelaken schoot van twintig meter op de goal. Deze bal was een prooi voor de keeper. De gasten probeerden probeerden het wel, maar keeper Verhagen werd niet verrast. Sterker nog, hij ving een bal uit de lucht en stuurde meteen daarop Daniel Foster diep. Die omspeelde zijn tegenstander, maar de inzet van Robin Groenendaal werd geblokt.

LOOPACTIE

Ongewijzigd kwam Boxtel na de rust uit de kleedkamer. Maliskamp opende aanvallend, maar de verdediging van de thuisploeg stond goed en gaf geen krimp. De tegenstander hanteerde steeds vaker de lange bal maar kwam op Boxtelse bodem amper aan voetballen toe.

In de zestigste minuut werd Foster gewisseld voor Djuric Doran, die zich na twee minuten al liet gelden. Hij kwam vanaf links naar binnen en schoot op doel. De keeper liet de bal los maar de voorwaartsen van Boxtel reageerden niet alert genoeg.

Twee minuten later was het wél prijs. Opnieuw kwam Doran naar binnen en schoot op het doel van Maliskamp. De doelman liet de bal los en nu was Van Homelen er als de kippen bij om de openingstreffer te scoren. Enkele minuten later speelde Doran zichzelf met een geweldige loopactie vrij. Oog in oog met de keeper was hij niet zelfzuchtig, maar legde hij de bal op de inkomende goaltjesdief Van Heesch die 2-0 scoorde.

RODE KAART

In de 81e minuut kwam Boxtel goed weg. De opkomende middenvelder van Maliskamp poeierde de bal vanaf 25 meter op doel. De bal ging via de buitenkant van de kruising naast. De wedstrijd verliep overwegend sportief, maar in de slotfase verraste de scheidsrechter met een rode kaart voor Bounin. Zijn overtreding was vervelend, maar geel had kunnen volstaan.

Het slotakkoord in sportpark Munsel was voor de thuisploeg. Eerst was het Van Homelen die ploeggenoot Van Heesch op maat bediende. Oog in oog met de doelman van Maliskamp probeerde hij tevergeefs de bal te lobben. In de laatste minuut onderschepte Rick van Hamond de bal en kon hij terug leggen op Van Homelen. Die schoot snoeihard tegen de touwen: 3-0.

Concurrent BMC, dat drie punten onder koploper Boxtel staat, verspeelde twee punten. Boxtel blijft koploper met 26 punten uit 13 duels. De beslissing in de eerste periode valt zondag 5 maart als de eerder gestaakte wedstrijd van BMC wordt uitgespeeld. Boxtel speelt die dag tegen Mariahout dat er dit seizoen als enige in slaagde om de Munselploeg een nederlaag toe te brengen.

FOTO BOVEN: Jesse van Homelen (midden) was zondagmiddag een van de uitblinkers van Boxtel. Hij scoorde tweemaal in het duel tegen Maliskamp. (Foto: Hans Verberk).