Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

MODEKETEN SLUIT ALLE 95 WINKELS

Centrum Boxtel verliest filiaal Charles Vögele

Het winkelhart van Boxtel raakt binnenkort de vestiging van modezaak Charles Vögele kwijt. Vorige week maakte het Zwitserse moederbedrijf bekend dat het faillissement is aangevraagd voor de Nederlandse tak en dat alle ruim 95 winkels de deuren zullen sluiten.

Met de naderende sluiting van het filiaal van Charles Vögele verliest Boxtel een modezaak die veel vierkante meters vult aan de Rechterstraat, midden in het kernwinkelgebied. De winkel opende ongeveer twintig jaar geleden haar deuren en leek een stabiele factor in een branche waarin veel ketens zijn omgevallen. Tot 27 januari...

Het hoofdkantoor van Charles Vögele in het Zwitserse Pfäffikon meldde die dag dat het faillissement voor alle Nederlandse winkels is aangevraagd. Op dezelfde dag zijn twee bewindvoerders aangesteld die de afwikkeling van het faillissement voor hun rekening gaan nemen.

GEEN OPLOSSING

Volgens een persbericht van Charles Vögele in Zwitserland heeft grootaandeelhouder Sempione Retail eerder aangegeven alle aandacht van het concern te willen richten op de vestigingen in Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. ,,Om die reden heeft de onderneming gezocht naar andere manieren om de winkels in Nederland voort te zetten. Verschillende opties zijn bekend, maar er is geen oplossing gevonden. De Nederlandse bedrijfsleiding ziet daardoor geen mogelijkheid om de organisatie voort te laten bestaan."

Modeketen Charles Vögele opende de eerste winkels in Nederland in 1999 en heeft zich snel verspreid in het land. Bij de meer dan 95 winkels die binnenkort de deuren sluiten, werken momenteel ongeveer zevenhonderd medewerkers.

FOTO LINKS: Het filiaal van Charles Vögele was maandag tot 14.30 uur 'wegens omstandigheden' gesloten. De modeketen sluit alle vestigingen in Nederland, ook in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel

Supermarkt Groszek

De Poolse supermarktketen Groszek opent zaterdag 4 februari haar deuren aan de Rechterstraat in Boxtel. De winkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 22.00 uur, op zondag is de deur open van 10.00 tot 20.00 uur.

Groszek vestigt zich in het vroegere pand van kantoorboekhandel Hulskes en Snelders Thuiskantoor.