KORT GEDING OVER BOXTELS DANCEFEEST

Geen problemen tijdens feest
'Goldfinger The Reunion'

Het dancefeest Goldfinger The Reunion dat zaterdag werd gehouden in automuseum Classic Park aan de Koppenhoefstraat in Boxtel is zonder problemen verlopen. De politie spreekt van een evenement waar geen incidenten hebben plaatsgevonden en waar een gezellige sfeer heerste.

Vorige week diende een kort geding bij de rechtbank. Omwonenden vreesden overlast van muziek en verkeer en een bewoonster van de Gemondesestraat legde een verzoek neer bij de rechter om de vergunning voor het feest in te trekken. De rechtbank in 's-Hertogenbosch wees het vorige week donderdag, twee dagen voor het feest, af.

Meerdere buurtbewoners uitten een weer eerder in Brabants Centrum al hun ongerustheid over mogelijk extra verkeer en geluidhinder. De gemeente Boxtel, die begin januari een evenementenvergunning af gaf voor het feest, stelde tijdens het kort geding dat de bewoonster geen belanghebbende was omdat ze op ruim achthonderd meter afstand van het museum woont.

Eigenaar Anton van Dijke van Classic Park benadrukte dat een aantal geluidswerende maatregelen is uitgevoerd tijdens de bouw van het evenementencentrum. Bewoners van huizen op zestig meter afstand zouden zo geen geluidsoverlast kunnen ervaren.

Via Twitter liet wijkagent Jack van Rijs zaterdag weten dat er geen problemen plaatsvonden tijdens Goldfinger The Reunion. Het feest, waar zo'n duizend voormalige klanten van de vroegere discotheek in Rosmalen aanwezig waren, verliep in een goede sfeer. Van Rijs roemde de samenwerking met de eigenaren van Classic Park en de organisatie.


Leerlingen BHC

naar eindstrijd

Skills Talents

Drie leerlingen van het Baanderherencollege in Boxtel hebben zich geplaatst voor de eindstrijd van de vmbo-vakwedstrijd Skills Talents. Tolga Ceylan, Mehmet Atalay en Nick van Esch nemen in maart deel aan de eindstrijd, die wordt gehouden in het RAI-congrescentrum in Amsterdam.

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor vierdejaars vmbo'ers in vakmanschap. In elf verschillende wedstrijden kunnen ze laten zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element. Tijdens de finale maken de leerlingen deel uit van het provincieteam. Ook werken ze tijdens de finale samen met deelnemers van de andere wedstrijden op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk.

De drie leerlingen komen in actie op het vakgebied economie.