Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Fenne?

Een rondje om recreatieplas De Langspier rennen, terwijl je om de haverklap wordt kleurpoeder over je heen krijgt. Dat is mogelijk tijdens The Color Cochabamba Run op zondag 19 maart. Initiatiefnemer is Fenne Steegs.

Hoe kwam je op het idee voor The Color Cochabamba Run? ,,In april vertrek ik met elf klasgenoten en drie begeleiders naar Cochabamba in Bolivia om vrijwilligerswerk te verrichten. Om mijn reis te bekostigen en extra geld in te zamelen voor de straatkinderen in het land, kwam ik op het idee een evenement te organiseren. Ik wilde graag eens meedoen aan een Color Run en het leek me leuk zo'n kleurrijke activiteit naar Boxtel te halen. Het heeft bovendien een dubbele betekenis, want op deze manier kan ik ook kleur in het leven brengen van Boliviaanse straatkinderen."

Is het veel werk, zo'n hardloopwedstrijd organiseren? ,,Best wel. Zo moet je aan allerlei dingen denken: een locatie, vergunning, het kleurpoeder, ehbo, verwerken van de aanmeldingen en promotie van The Color Cochabamba Run. Gelukkig kon ik kleurpoeder overkopen van de organisatie van een Color Run in Esch en wilde De Langspier graag meewerken. Dat leek me vooraf al de beste locatie in Boxtel."

Hoe ziet het evenement er uit? ,,Kinderen onder de 12 jaar gaan op 19 maart om 13.00 uur van start en mogen begeleid worden door volwassenen. Oudere deelnemers starten een uur later. Iedereen loopt een rondje om De Langspier. Telkens staan er vrijwilligers die kleurpoeder over de lopers gooien. Klasgenoten die ook naar Bolivia gaan, helpen mij hierbij. Aan het einde vieren we nog een klein feestje met muziek van een deejay. Iedereen krijgt een armbandje als herinnering. Mensen kunnen zich tot 5 maart aanmelden door een e-mail te sturen naar fennesteegs@gmail.com. Ik hoop op honderd deelnemers."

Waarom heb je je opgegeven om naar Cochabamba te gaan? ,,Ik wil graag iets voor andere mensen betekenen. Vroeger dacht ik vaak aan mezelf, maar dat is veranderd. En toen ik de verhalen van de mensen hoorde die vorig jaar naar Bolivia zijn geweest, wist ik dat ik ook wilde helpen."

FOTO RECHTS: Fenne Steegs (14) uit Boxtel organiseert op zondag 19 maart The Color Cochabamba Run voor het goede doel. (Foto: Annelieke van der Linden).