Het team van TinTin Kappers: Saskia Eijkemans, Lieke van Alebeek, Kaira van den Bosch en Dian van Zutpen. Rian van den Berg ontbreekt op de foto. (Foto: Peter de Koning).
Het team van TinTin Kappers: Saskia Eijkemans, Lieke van Alebeek, Kaira van den Bosch en Dian van Zutpen. Rian van den Berg ontbreekt op de foto. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

TinTin Kappers kiest voor aansluiting bij MijnKapper.today

'Nieuwe eigenaar, maar eigen stijl én sfeer blijft'

MARIËLLE WIJFFELAARS

TinTin Kappers aan de Stationsstraat in Boxtel krijgt een nieuwe eigenaar. Dian van Zutven runde de kapsalon, maar gaat ermee stoppen. De onderneemster was al een tijdje op zoek naar een manier om haar zaak voort te zetten. Van Zutven draagt op woensdag 8 maart de sleutel over aan Patrick Janssen van de organisatie MijnKapper.today. Vanaf die dag is de organisatie eigenaar van TinTin Kappers. Maar de stijl en uitstraling van de zaak blijven hetzelfde, zeggen Van Zutven en Janssen.

Van Zutven startte 28 jaar geleden met een eigen kapperszaak in Schijndel. Ze noemde die TinTin om wat tegengas te geven aan de vele collega's met hippe namen waar bijna altijd wel de woorden 'hair' en 'line' in zaten. ,,Eigenwijs, dat was ik toen al en nu nog", zegt Van Zutven lachend. Na zo'n elf jaar in Schijndel kwam de onderneemster naar Boxtel. Veel van haar klanten kwamen daar vandaan. Ze betrok een pand aan de Stationsstraat en bouwde al snel een vaste klantenkring op.

In de Stationsstraat zette de kapster een salon met een heel eigen stijl neer. ,,Die stijl is een combinatie van hip, vintage, urban en industrieel, maar is toch echt vooral van mij. Zo wilde ik het", aldus Van Zutven. Vier jaar geleden verhuisde ze voor het laatst, een deur verder, naar een pand met een tuin. En juist die tuin maakt TinTin tot een bijzondere kapsalon. ,,In de zomer zitten de klanten buiten te wachten op hun beurt", legt Van Zutven uit. ,,En ze kunnen er lekker zitten tot een behandelingsproduct of verf is ingewerkt. Heel relaxed."

Van Zutven was al een tijdje op zoek naar wat anders. Ze kan én wil niet meer dagelijks in de kapsalon aanwezig zijn, andere dingen lonken. Daar komt bij dat haar vaste medewerkers Sas en Lieke meer dan bekwaam zijn om de dagelijkse werkzaamheden over te nemen. Er komt een nieuwe eigenaar in de vorm van MijnKapper.today.

NIEUWE EIGENAAR

MijnKapper.today is een organisatie van inmiddels (zonder TinTin) acht salons in de regio. Er zijn vestigingen in Eindhoven, Oss, Uden, Veghel, Vught en Sint-Oedenrode. Patrick Janssen van MijnKapper.today zoekt bewust naar salons waar bijvoorbeeld een opvolgingsproblematiek speelt of waar een ondernemer wil stoppen en de zaak wil overdragen. De salons hoeven niet op elkaar te lijken, als kwaliteit en klantgerichtheid maar hoog in het vaandel staan. De reden voor en het voordeel van een wat grotere organisatie schuilt in voordelen bij inkoop, training en opleiding, marketing en communicatie. Maar vooral: de uitwisseling van medewerkers. Is er ergens een zieke? Er zal al gauw een collega uit de buurt kunnen invallen.

Op 8 maart draagt Van Zutven de sleutel van TinTin officieel over aan Janssen. Tot die tijd, maar ook daarna, kunnen klanten rekenen op de volle inzet van de medewerkers van de salon. ,,Er verandert niks aan TinTin en dat vind ik heel belangrijk", legt Van Zutven uit. ,,De inrichting, service én de medewerkers blijven hetzelfde. Het enige verschil is dat ik niet meer in de salon aanwezig ben." Ze vervolgt: ,,Ik heb het hier fijn gehad en ben blij dat 'mijn' salon blijft zoals ie is."

Een groot afscheid komt er niet, wel krijgen de huidige klanten van TinTin op korte termijn persoonlijk nog een brief. Meer informatie is te vinden op www.mijnkapper.today.