Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

NEDERLAAG VOOR EERSTE LIBRETEAM

Winst en verlies voor biljarters van 't Ivoor

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor verloor deze week van BV De Hazelaar 2. Ondanks drie verloren partijen wist de ploeg toch 26 belangrijke punten bij elkaar te spelen. Don van der Wiel en Fouad Hasbani scoorden negen punten en Theo Verhagen kwam tot acht punten.

Het tweede team verloor in de ontmoeting met BV De Hazelaar 3. Cees van Eindhoven speelde een prima partij die hij won met een moyenne van 12,77 in het spelsoort kader 38/2. Emanuel Coort, die een dubbelpartij moest spelen, kwam niet verder dan tweemaal zes punten. 't Ivoor 3 leed een zware nederlaag tegen Royal 5. Ad van Os redde de eer voor dit team. Peter van Giersbergen en Henk van Boxmeer lieten te veel punten liggen. Het vierde team van 't Ivoor moest ook buigen, dit keer tegen Krijt Op Tijd 2. Ondanks dit verlies was het Theo van Dongen die deze avond de hoofdrol opeiste door als enige van 't Ivoor te winnen en met een moyenne van 6,36. Gerard de Beer en Math Hendriks verloren hun partij.

Bij de afdeling recreanten libre verloor het eerste team nipt met één punt verschil. Peter Franken en Henk van Boxmeer zorgden ieder voor tien punten. Theo Verhagen en Toon Bevers verloren. De tweede ploeg ging ook ten onder. Frans Klein en Rien Meijs wonnen allebei, terwijl Jan Meeuwis en Wim Bekkers verloren. Het derde team boekte een mooie overwinning tegen het hoger geplaatste team van Oda Boys 2. Met name Wim van Dijk speelde een prima partij en won met een moyenne van 2,47. In zijn spoor volgden Leo Huijbers en Toon Bevers. Harrie Verhoeven had zijn dag niet en behaalde slechts vijf punten.

Het vijfde team van de afdeling recreanten driebanden klein won het duel tegen NAL 7: 23-25. 't Ivoor 6 haalde bakzeil tegen het Boxtelse team van Het Groene Laken 1 met klare cijfers: 30-20. Team 7 boekte een overwinning. André Vissers en Henk de Koning wonnen, terwijl Jan Tils, die overigens een goede partij speelde, moest buigen voor een ontketende tegenstander. Team driebanden-groot moest aantreden tegen Rio Bar 2. Dit werd een maximaal succes: 30-18. Leo van Westelaken, Bernhard Legierse en Louis van der Meijden wonnen allen hun partij met ruim verschil. Daarnaast liet de concurrent uit Ammerzoden maar liefst veertien punten liggen zodat het team van 't Ivoor de leiding in handen heeft genomen.

Uitslagen vorige week

LIBRE

't Ivoor 1 - De Hazelaar        26-30

De Hazelaar - 't Ivoor 2        28-22

't Ivoor 3 - Royal        20-29

Krijt op Tijd - 't Ivoor 4        26-23

RECREANTEN LIBRE

NGTR - 't Ivoor 1        36-35

De Vliedberg - 't Ivoor 2        38-31

Oda Boys - 't Ivoor 3        32-35

DRIEBANDEN-KLEIN

NAL - 't Ivoor 5        23-25

Het Groene Laken - 't Ivoor 6        30-20

't Ivoor 7 - De Hopbel        28-25

DRIEBANDEN-GROOT

't Ivoor 1 - Rio Bar        30-18

Programma maandag 6 februari

Ammerzoden - 't Ivoor 1        20.00


Crispijn Ariëns

wint alternatieve

Elfstedentocht

SCHAATSEN

Oud-Boxtelaar Crispijn Ariëns heeft gisteren de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee gewonnen. De schaatser sprong met nog acht kilometer te gaan weg uit de kopgroep en kwam na 6 uur, 6 minuten en 35 seconden solo over de streep.

Ariëns' ploeggenoot Frank Vreugdenhil werd op 41 seconden tweede, vlak voor Niels Mesu, de winnaar van vorig jaar. Al in de eerste ronde van 25 kilometer ontstond in de mannenkoers een kopgroep van 21 man. Halverwege waren nog steeds twintig schaatsers bij elkaar, maar daarna werd de kopgroep steeds iets kleiner.

In de voorlaatste ronde ontstond vervolgens een groep van vier man die de leiding nam en van waaruit Ariëns en Vreugdenhil om beurten probeerden te demarreren. Het was de oud-Boxtelaar die succesvol wegreed en dankzij Vreugdenhils stoorwerk bij de achtervolgers wegliep. Vreugdenhil sprintte vervolgens bij zijn concurrenten weg naar het zilver.

Ariëns schaatst voor de ploeg A-ware/Fonterra die geleid wordt door coach Jillert Anema.