REMISE VOOR TAFELTENNISTEAM

Taverbo trots op eerste punt in landelijk debuut

Het eerste team van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo heeft bij haar allereerste wedstrijd ooit op landelijk niveau direct een aansprekend resultaat geboekt. In Roosendaal werden de punten gedeeld met ODT: 5-5.

Het afgelopen seizoen veroverde Taverbo voor de eerste maal in de clubgeschiedenis de titel in de hoofdklasse van de afdeling Zuid-West. Dankzij dit resultaat promoveerde de club naar de landelijke competitie. Bij het debuut in de derde divisie kwam de Boxtelse ploeg direct een oude bekende tegen. Ruim een jaar geleden stond Taverbo al eens op de drempel van de divisie, maar ging men in de voorlaatste competitiewedstrijd in Roosendaal met 9-1 onderuit tegen titelconcurrent ODT. Daarmee was in één klap de kans op het kampioenschap verkeken.

BRUTAAL

Datzelfde ODT was afgelopen zaterdag de tegenstander bij de allereerste wedstrijd van Taverbo op landelijk niveau. Boxtelaren Teun Vlaminckx en Michel Sperling waren er al bij op die zwarte novemberavond in 2015. Vanwege blessureleed stond Vlaminckx ditmaal niet opgesteld. Sperlings naam prijkte wel op het wedstrijdformulier, samen met die van Marlotte Staps en de kersverse clubkampioen Stefan Bernhardt.

Taverbo begon goed aan de wedstrijd en nam brutaal een 3-1 voorsprong. Sperling verloor zijn enkelpartij, maar pakte samen met Staps wel de winst in het dubbelspel. Hierna nam de thuisploeg het initiatief echter over middels drie winstpartijen op rij. Sperling herstelde vervolgens de opgelopen schade dankzij een zwaarbevochten overwinning in vijf games. Omdat ook Staps haar laatste wedstrijd nipt wist te winnen eindigde de seizoensouverture in 5-5. Een resultaat waar men in het Boxtelse kamp niet ontevreden mee was.

Na een competitievrij weekeinde speelt Taverbo zaterdag 11 februari voor de eerste maal een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Avanti 2 uit Hazerswoude-Dorp.

JEUGD

Alle jeugdteams van Taverbo speelden zaterdag in eigen huis de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Het eerste jeugdteam dat wederom uitkomt in de eerste klasse junioren kwam tegen MTTV '72 uit Mierlo moeizaam op gang. Lars de Laat en Dani de Rooij lieten ieder in hun eerste partij meteen punten liggen. De derde partij leek Sjoerd van Heerebeek voor een ommekeer te zorgen door in drie games vlot te winnen van de invaller van MTTV '72. Het lukte de jongens echter pas na de dubbel om grip op dit team te krijgen. Van Heerebeek won al zijn partijen. De Laat en De Rooij voegden hier ieder nog twee punten aan toe: 7-3.

Succes was er ook voor het derde jeugdteam dat met 8-2 overtuigend wist te winnen van Waalwijk. Het team dat vorig seizoen nog kampioen werd in de tweede klasse starters maakt hiermee een prima debuut in de vijfde klasse junioren. Merlina Singh won al haar partijen. Sanne van der Schoot en Rens Bedijn waren ieder tweemaal succesvol. Hiermee voert dit team voorlopig het klassement aan, op de voet gevolgd door Die Meede uit Made, dat met één punt minder strak achter hen staat. Taverbo 2 verloor met 4-6 van Irene, Taverbo 4 ging onderuit tegen TTV Bergeijk: 3-7.

Uitslagen zaterdag 28 januari

Taverbo 1 – MTTV '72        7-3

Taverbo 2 – Irene 1        4-6

Taverbo 3 – Waalwijk 2        8-2

Taverbo 4 – TTV Bergeijk 2        3-7