350 EURO VOOR INRICHTING SCHOOLPLEIN

Team De Bovenwijzers wint eerste editie Gemondse Quiz

De Bovenwijzers, het team van basisschool Sint-Lambertus, heeft de Gemondse Quiz gewonnen die twee weken geleden werd gehouden. De prijsuitreiking vond zaterdagavond plaats in zaal Kloosterzicht. Het hoofdprijs van 350 euro wordt besteed aan de herinrichting van het schoolplein.

In een zeer goed gevulde zaal werd uitleg gegeven over diverse vragen en antwoorden en werden foto's getoond van deelnemende teams. Voorafgaand aan de quizdag kregen de teams de opdracht om een gedeelte van het Gemonds volkslied uit te voeren, te filmen en op een usb-stick in te leveren. Deze filmpjes zijn door een deskundige jury beoordeeld op muzikaliteit en creativiteit. Ook op dit onderdeel kwam team De Bovenwijzers als beste uit de verf.

RUIME VOORSPRONG

Team De Bovenwijzers scoorde 1.893 punten en bleef daarmee de nummer twee, Van Alles Wè (1.812 punten), ruim voor. Het winnende team gebruikt het geld om het schoolplein opnieuw in te richten. In de laatste editie van Brabants Centrum in 2016 bracht een kinderpersbureau van de school voor dit doel ook al een eigen Lambertus Courant uit.

De tweede prijs van de Gemondse Quiz bedroeg 250 euro en gaat naar de plaatselijke ouderenbond KBO Eert Den Ouderdom. Alles Via Google luidde de naam van het team dat met de derde prijs aan de haal ging en zaterdag 150 euro in ontvangst nam. Dit bedrag wordt besteed aan kinderspeelplaats Beertjeshuis.

THEORETISCH RIJEXAMEN

De Gemondse Quiz startte vrijdag 20 januari in gildeaccommodatie Datmunda met een theorie-examen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Alle 41 teams moesten daarvoor één lid afvaardigen; slechts drie van hen slaagden…

Alle quizteams moesten vooraf een lokaal doel opgeven waaraan zij hun geldprijs ten goede wilden laten komen. ,,Wij waren verheugd door het grote aantal deelnemers en hebben daarom besloten meerdere prijzen uit te delen", meldde Hans van der Schoot van het organiserend comité.

Gemonde

Kaarten in Datmunda

In clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde houdt het gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan morgen, vrijdag 3 februari een kaartavond. Vanaf 20.00 uur kunnen bezoekers rikken en jokeren; daarmee zijn diverse prijzen te winnen. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro; de zaal is een halfuur voor aanvang open.