Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

EVENEMENT GLUHW! LEVERT 3.750 EURO OP VOOR GOEDE DOELEN

300 bezoekers dansen tussen trucks

Brandende vuurkorven, warme glühwein, een deejay in een truck en een grote dansvloer. De winterse sfeer en unieke locatie bij eetcafé De Oude Ketting maakten van GLUHW! een succes. 300 Boxtelaren bezochten de eerste editie van het festival. Eén ding is nu al zeker: GLUHW! is een blijvertje op de Boxtelse evenementenkalender.

MARIËLLE WIJFFELAARS

Twee- tot driehonderd bezoekers ontvangen en daarmee geld ophalen voor stichting Nabij en de wandeltuin van woonzorgcentrum Liduina. Dat was het doel van Lions Club Boxtel Belles Amies die GLUHW! organiseerde. Maar de bezoekersaantallen én de opbrengst overtroffen de verwachtingen. Vooraf waren al 240 kaarten verkocht en zaterdagavond kwamen er nog eens zestig bij. ,,We zijn echt zo blij", meldde Elke Goossens. ,,We hebben 3.750 euro opgehaald, een mooie prestatie."

Echt verwonderlijk is dat niet, want de leden van Lions Club Boxtel Belles Amies wisten veel familieleden en vrienden enthousiast te krijgen voor het nieuwe evenement. ,,De club organiseert echt heel leuke evenementen", vertelde Dominique Kaboord die via haar moeder van GLUHW! hoorde. ,,De sfeer is fantastisch en de dansvloer nodigt uit om te dansen. Daar ben ik later op de avond zeker op te vinden."

CREATIEVE DAMES

Terwijl deejay Mike van Dijk het publiek alvast trakteerde op de laatste hits, zochten bezoekers een plaatsje langs de brandende kampvuren. Want het was weliswaar droog maar wél erg koud. ,,Goede reden voor een extra drankje", klonk het bij de bar. Een oproep waar menigeen graag gehoor aan gaf.

Ellen Knippers was als lid van de Lions Club natuurlijk ook aanwezig en was onder de indruk van wat haar collega's hadden neergezet. ,,Een ongelooflijk creatief idee", oordeelde ze. Lachend: ,,Tja, met zoveel creatieve dames komen er altijd originele ideeën naar boven. En dat weten we dan ook nog eens uit te voeren. Gaaf toch?"

WINTERS FEESTJE

GLUHW! werd bedacht als verzetje in de lange januarimaand. Na de feestdagen in december duurt het nog even tot carnaval, en dus vonden de Belles Amies het hoog tijd voor een gezellig winters feestje. ,,En het is een keer iets anders", legde Goossens uit. ,,Het is stoer, eigentijds en sfeervol. Heel anders dan mensen van ons gewend zijn. Of GLUHW! volgend jaar terugkomt? Dat weet ik wel zeker, we hebben het zó leuk gehad."

Stichting Nabij ontvangt 2.750 euro, het resterende bedrag is voor de wandeltuin bij Liduina.

FOTO BOVEN: Deejay Mike van Dijk zorgde voor opzwepende muziek tijdens het festival GLUHW! Dansen tussen de vrachtwagens! (Foto: Albert Stolwijk).


De Agterblijvers
trakteren senioren
op feestmiddag

Vrolijke muziek afgewisseld met ludieke sketches en tonpraters. Dat is het vertrouwde recept van het Eendengatse seniorencarnaval dat deze keer wordt gehouden op zondag 19 februari.

In samenwerking met de uitbaters van partycentrum De Comsche Hoeve schotelt carnavalsclub De Agterblijvers een bonte middag voor in de Tijberzaal van Baanderherencollege. Bezoekers kunnen als vanouds rekenen op een natje en een droogje tijdens de feestmiddag die duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

GRATIS KAARTJES

65-plussers kunnen zaterdag 11 februari tussen 11.00 en 13.00 uur gratis entreekaarten afhalen in De Comsche Hoeve, Stationsstraat 46b in Boxtel. Meer informatie? Bel Gerbrand Elissen, telefoonnummer 06-21 23 21 28.

Boxtel

Waggelrevue

Dansstudio Denziz, het hofpaleis van Stichting Openbaar Carnaval, is vrijdag 10 en zaterdag 11 februari vanaf 20.00 uur de plek waar de jaarlijkse Waggelrevue wordt gehouden. Naast tonprater Ad Hoevenaars treden onder meer De Agterblijvers, De Vijf Zaligheden en De Dorini's op. Kaartjes voor de Eendengatse pronkzittingen kosten elf euro en zijn te koop via de website www.waggelrevue.nl.