Studenten van de opleiding Vormgeven Product, Ruimte & Media leggen de laatste hand aan een kunstzinnige etalage. (Foto: Henk van Weert).
Studenten van de opleiding Vormgeven Product, Ruimte & Media leggen de laatste hand aan een kunstzinnige etalage. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

OPEN DAGEN BOXTELSE MBO-SCHOOL TREKKEN 2.300 BEZOEKERS

SintLucas: een creatieve oase in hartje Boxtel

Op en rond de Burgakker in Boxtel was het vrijdag en zaterdag een drukte van belang. Talloze schoolverlaters van het middelbaar onderwijs bezochten, veelal vergezeld van hun ouders, de open dag van mbo-school SintLucas. Tijdens een rondgang werd nog maar eens duidelijk hoe indrukwekkend de creativiteit is die de studenten hier aan de dag leggen.

De verkeersregelaars van wandelsportvereniging De Keistampers hadden - net als andere jaren - hun handen vol aan de vele auto's die zich door de Boxtelse centrumstraten wurmden om een parkeerplaatsje te vinden. Daarvoor had SintLucas voor het eerst ook de eigen tuin opengesteld.

In het enkele jaren geleden geopende atelier aan de oever van de Dommel zagen bezoekers studenten aan het werk die op ambachtelijke wijze onder meer hoeden, schoenen en tassen maken. Op het gebied van keramische vormgeving waren ook fraaie voorbeelden te zien. En in de voormalige Levensschool naast het atelier waren aankomende decoratie- en restauratieschilders bezig met kleurrijke oefeningen. Iets waarmee SintLucas in 1948 als schildersschool begon in Boxtel.

Aan de overkant van de straat, in het hoofdgebouw, waren mooie voorbeelden te zien van etaleren, maar ook van bijvoorbeeld fotografie en grafische ontwerpen. In de monumentale villa aan de straat waren studenten glastechniek aan het werk, onder meer met glas in lood. Kijk voor een uitgebreide fotoreportage in de digitale editie van deze krant die dinsdag verscheen.