Afbeelding
Foto: Karin Brouwers

Carnaval voor senioren in Ploegersland

55-plussers en mindervaliden in Liempde worden zondag 12 februari door prinsenvereniging De Ploegers getrakteerd op een gratis carnavalsmiddag. In Ploegerspaleis Het Hof wordt vanaf 13.30 uur een vrolijke middag vol cabaret, muziek, sketches en dans voorgeschoteld.

Bezoekers van de feestmiddag krijgen onder meer hoogtepunten uit de zittingsavonden te zien. Ook komen nieuw talent en enkele andere verrassingen voor het voetlicht. Hofkapel De Kromploegers zorgt als altijd voor de muzikale omlijsting.

Zaal Het Hof aan de Nieuwstraat is een halfuur vóór aanvang geopend.


Gestelse dorpstafels
lanceren samen
hun eigen website

Onder grote belangstelling werd vrijdag www.onzedorpstafel.nl gelanceerd in de raadzaal van de gemeente Sint-Michielsgestel. Ook de vorig jaar gevormde Dorpstafel Gemonde is aangesloten bij deze website voor vraag en aanbod.

De starthandeling werd verricht door burgemeester Jan Pommer (foto onder), die in zijn toespraak aangaf trots te zijn op dit mooie voorbeeld van 'organiseren van nabijheid' wat helemaal past in de aanpak van de gemeente. De website werd door Pommer in gebruik genomen: via de website plaatste hij een oproep voor chauffeurs die statushouders willen vervoeren ten behoeve van bijvoorbeeld een ziekenhuisbezoek.

In november 2015 startte het burgerplatform 'Met Elkaar voor Mekaar' de Dorpstafel in Berlicum. In de lange voorbereidingsperiode die daaraan vooraf ging hebben dorpsgenoten met elkaar nagedacht over wat burenhulp is en hoe je er voor elkaar kunt zijn. Dit wierp zijn zijn vruchten af. Steeds meer mensen weten elkaar te vinden aan de Dorpstafel: als ontmoetingsplek, vraagbaak en matchmaker voor klusjes.

Door dit succes is het initiatief ook opgepakt in de andere kernen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Gemonde en Den Dungen zijn al geruime tijd geleden gestart en sinds kort is Dorpstafel Middelrode daarbij gekomen. Sinds vrijdag is ook Dorpstafel Sint Michielsgestel een feit. (Foto: Karin Brouwers).

Afbeelding
Afbeelding