Een visitekaartje voor aannemingsbedrijf Van den Boomen én voor Liempde: de klinkers die uit het Raadhuisplein werden verwijderd, zijn weer teruggelegd in een speciaal waaierverband. (Foto: Gerard Schalkx).
Een visitekaartje voor aannemingsbedrijf Van den Boomen én voor Liempde: de klinkers die uit het Raadhuisplein werden verwijderd, zijn weer teruggelegd in een speciaal waaierverband. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

VORST VOORALSNOG GEEN SPELBREKER BIJ RECONSTRUCTIE LIEMPDE

'Alle zeilen bij om planning te halen'

LONNEKE HOONDERT

Door de vorstperiode moest aannemingsbedrijf Van den Boomen, dat verantwoordelijk is voor de herinrichting van de straten in het centrum van Liempde, even gas terug nemen. Omgevingsmanager Ad van Rooij maakt zich echter geen zorgen. ,,De komende vier weken zetten we alle zeilen bij om de planning te halen. Spannend is het wel. De weersvooruitzichten zijn nu prima, maar als het opnieuw gaat vriezen, hebben we een probleem."

Van den Boomen lag een maand voor op de rioleringswerkzaamheden en ook de bestrating verliep voorspoedig. De herinrichting - die in september startte - zou vóór carnaval afgerond moeten zijn. ,,We waren aardig bij met de bestrating. Tot de winter inviel... Al anderhalve week proberen we te doen wat we kunnen, maar we willen wél kwaliteit leveren", aldus Van Rooij. Om tóch vooruitgang te boeken, worden de klinkers en het zand elke avond in een container geladen en meegenomen naar een loods waar het materiaal niet kan bevriezen. 's Ochtends gaat de container weer mee terug. Het zandbed wordt afgedekt met isolerend zeil, zodat de nachtvorst er geen vat op heeft.

Op dit moment zijn de stratenmakers van het aannemingsbedrijf aan de slag in de Dorpsstraat. Volgende week - als de vrieskou voorbij is - wordt er opgeschaald. ,,Dan bestraten we het laatste stukje van de Nieuwstraat. Daarna werken we aan de Oude Dijk en dan gaan we de laatste fase in: de bestrating van de Oude Postbaan. Tegelijkertijd knappen we het Concordiapark op", zegt Van Rooij

Hij vervolgt trots: ,,We krijgen veel complimenten van omwonenden." Ook de samenwerking met de organisaties die in december evenementen organiseerden in het dorpshart, verliep prima. ,,De Liempdse straten krijgen een écht dorps karakter. Ook dankzij de klinkers op het Raadhuisplein die we in een speciaal waaierverband hebben gelegd. Dát is misschien wel het mooiste stukje geworden. Van mij mogen we het hele jaar door zulke projecten hebben."