Afbeelding
Foto: Gofundme

BOXTELAAR AFGETUIGD IN EINDHOVEN

Veel media-aandacht voor mishandeling Jamal

Regionale en landelijke media besteedden deze week veel aandacht aan de brute mishandeling van Jamal (24) uit Boxtel. De jongen werd in de nacht van zaterdag op zondag op Stratumseind in Eindhoven door drie mannen afgetuigd. Jamal had het opgenomen voor enkele vrouwen die in de rij voor een kroeg beledigd werden en werd met zwaar hoofdletsel naar het Catharina Ziekenhuis gebracht.

De politie heeft inmiddels één verdachte van de mishandeling aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Eindhovenaar, die gisteren werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en langer in hechtenis moet blijven. Het onderzoek is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten. Het slachtoffer, dat uit Boxtel komt en opgroeide in Vught, verblijft nog steeds in het ziekenhuis en liep hersenletsel op. Zijn toestand is volgens de laatste berichten stabiel.

De zaak krijgt veel media-aandacht omdat Jamal het slachtoffer lijkt van zinloos uitgaansgeweld. De Eindhovense politie doet op haar Facebookpagina een boekje open over de reeks incidenten die afgelopen weekend in de diverse uitgaanscentra plaatsvond. Bij meerdere mishandelingen vielen gewonden; zodra de politie wilde ingrijpen of hulp wilde verlenen, ontstonden bedreigende situaties en keerde het publiek zich tegen de agenten. De berichten van de politie leidden tot een stroom aan reacties.

Familieleden van Jamal zijn deze week een crowdfundingactie gestart om een vliegticket te kunnen kopen voor zijn vader Greg, die in de Verenigde Staten woont. Greg's broer Fredrick, die in Texas woont, opende op de website Gufundme een actie die binnen twee dagen een bedrag van ruim 5.000 dollar opleverde. Het geld werd gedoneerd door in totaal 87 personen, die ook hun steun aan de familie uitspraken. ,,Deze zaak doet mijn broer veel pijn", zegt Fredrick op de crowdfundingpagina. ,,Ik wil hem helpen om geld in te zamelen zodat hij een vliegticket naar Nederland kan betalen en zo snel mogelijk bij zijn zoon kan zijn. Het ticket is best duur en alles wat over blijft, kan bijdragen aan de kosten van de medische behandeling."

OP DE FOTO: Een foto van Jamal en zijn vader Greg, die online te zien is op de crowdfundingpagina Gofundme.


Auto-inbraak

Begin vorige week is uit een auto die geparkeerd stond op de Hazelaarsgaard een navigatiesysteem gestolen. De politie adviseert geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen. Zaken als een camera, autoradio, laptop of elektrisch gereedschap vormen een interessante prooi voor dieven. Maar ook voor alledaagse zaken tikken sommige inbrekers een autoruit in.

Veel woninginbraken

De voorbije periode vonden in Boxtel veel woninginbraken plaats. In de wijk Oost wordt gezocht naar twee personen. Wie verdachte situaties opmerkt, doet er goed aan om deze te melden bij de politie: 0900-8844.