Auto in brand in wijk Selissenwal

De Boxtelse brandweer is zondagavond omstreeks 22.00 uur uitgerukt voor een autobrandje in de Sint-Catharinastraat in de wijk Selissenwal. Toen de brandweer arriveerde, had de eigenaar van het voertuig het vuur al gedoofd.

Het vuur werd ontdekt door een passant, die meteen aanbelde bij de eigenaar. Die handelde kordaat en bluste het vuur in een oogwenk met een emmer water. De schade was evenwel aanzienlijk rondom het rechter voorwiel; hier was het vuur ontstaan. Een opmerkelijk detail was dat de benzinetank van het voertuig open stond.

Hoewel nog onderzoek wordt verricht naar de toedracht van de autobrand, heeft het er alle schijn van dat het vuur is aangestoken. De politie heeft verklaringen opgenomen van de gedupeerde en enkele omstanders. Ook werden door de politie foto's gemaakt van het publiek dat op de brand was afgekomen.

BURGERNETMELDING

De politie verstuurde in de loop van zondagavond nog een burgernetmelding en riep eventuele getuigen van brandstichting op om zich te melden. Dat gebeurde onlangs ook toen een voertuig uitbrandde in Boxtel-Oost. Mensen die iets verdachts hebben gezien, kunnen de politie bellen.