Tijdens de BRTC werden deze week drie wedstrijden gespeeld. Het team De Dommel wist iedereen te verrassen. Zij bracht Taverbo Sabo 4 een nederlaag toe.  (Foto: Peter de Koning).
Tijdens de BRTC werden deze week drie wedstrijden gespeeld. Het team De Dommel wist iedereen te verrassen. Zij bracht Taverbo Sabo 4 een nederlaag toe. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

TAVERBO SABO 3 BLIJFT STANDENLIJST AANVOEREN

Rode-lantaarndrager verrast in BRTC

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) stonden slechts drie wedstrijden op het programma omdat de wedstrijd tussen Rotsvast en Taverbo Sabo 1 werd uitgesteld. De Dommel verraste Taverbo Sabo 4 door de ploeg een nederlaag toe te brengen en heeft weer zicht op het verlaten van de onderste plaats. Grand café Rembrandt won van Taverbo Sabo 2 en klom naar een voorlopige derde plaats. Taverbo Sabo 3 deed wat werd verwacht en won ruim van De Firma Fotografie.

De Dommel staat dan wel op de laatste plaats in het klassement, het team haalde verrassend uit tegen concurrent Taverbo Sabo 4. De ploeg vocht voor een van de laatste kansen op aansluiting en halverwege de partij stond er al een 4-1 voorsprong op het scorebord. Ad van Lier won twee enkelspelen en invaller Piet Wouters won er een. Het dubbelspel was ook voor de mannen van De Dommel waarbij Ad de Man wegens een blessure ontbrak. Voor Taverbo Sabo 4 scoorde Raymond de Boer tegen Wim Jansen een punt. Van Lier bleef ongeslagen in het enkelspel en scoorde zijn derde punt. Peter de Rooij won van Wouters maar daar bleef het voor Taverbo Sabo 4 bij, want Jansen won nog twee partijen en Wouters haalde zijn tweede punt tegen Mari Smits. Die kon deze avond geen punten op het formulier voor Taverbo Sabo 4 laten bijschrijven.

Uitslag: 8-2 in het voordeel van De Dommel.

STRIJD

In de strijd om de beste plaatsen achter titelkandidaat Taverbo Sabo 3 wist grand café Rembrandt van directe concurrent Taverbo Sabo 2 te winnen. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op want na drie enkelspelen en het dubbelspel was de stand 2-2. Hans Stoker en Arnold van der Heijde van Rembrandt wonnen van Hans Fonken en Lothar Groth, terwijl Ad Brekelmans van Rembrandt van Mari van Dijk verloor. Het dubbelspel ging ook naar team Taverbo Sabo 2. Van Dijk won samen met Fonken voor de tiende keer uit

Recreatief
tafeltennis

tien partijen. De vijf opvolgende partijen gingen naar Rembrandt en pas in de laatste partij wist Fonken nog een punt voor zijn team Taverbo Sabo 2 te scoren. Stoker speelde voor zijn team Rembrandt geen enkele verliespartij. Zijn teamgenoten Van der Heijde en Brekelmans wisten ieder twee keer te scoren terwijl Groth geen punten voor zijn team Taverbo Sabo 2 behaalde.

Uitslag: 7-3 in het voordeel van Grand Café Rembrandt.

KAMPIOENSKANDIDAAT

Kampioenskandidaat Taverbo Sabo 3 wilde niet al te veel puntverlies lijden tegen De Firma Fotografie. Dat team moest proberen om De Dommel op afstand te houden in de strijd om de onderste plaats. Taverbo Sabo 3 slaagde daar het beste in, want in de op papier gemakkelijke wedstrijd moest de ploeg toch zijn uiterste best doen om de punten bij elkaar te rapen. Vijf van de tien te spelen wedstrijden gingen in vier games uit. Drie daarvan werden met het kleinst mogelijke verschil van twee punten beslist en één pas in de laatste en vijfde game. Voor team Taverbo Sabo 3 bleven Daan de Koning en Uschi Meeuwis ongeslagen in hun enkelspel en Henk IJsseldijk voegde hier twee punten aan toe. Hij moest wel de winst in zijn derde partij aan Henk van de Laak van de Firma Fotografie laten. Ook het dubbelspel was voor De Firma Fotografie want Jordy van de Laak en Gabriël Valks waren in drie games te sterk voor De Koning en Meeuwis.

Uitslag: 8-2 in het voordeel van Taverbo Sabo 3.

STANDENLIJST

1. Taverbo Sabo 3 100-72. 2. De Horntreffers 90-55. 3. Grand Café Rembrandt 100-49. 4. Taverbo Sabo 1 90-48. 5. Taverbo Sabo 2 100-47. 6. Rotsvast 90-42. 7. Taverbo Sabo 4 100-42. 7. De Firma Fotografie 100-42. 9. De Dommel 90-33.