Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Plantactie voor meer populieren in de Meierij

Inwoners uit de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Best kunnen zich ook in 2017 weer aanmelden voor de plantactie met populieren.

Tegen gereduceerd tarief kunnen populieren aangeschaft worden. Zo hopen stichting Streekrekening, provincie Noord-Brabant en de meewerkende gemeenten het cultuurhistorisch karakter - dat mede bepaald wordt door de bomen - van de Meierij te behouden. De plantactie is op touw gezet door populierenwerkgroep Het Groene Woud omdat het aantal populieren in de Meierij nog steeds afneemt.

Vooral eigenaren van gronden langs lanen en wegen, die tevens de voorpootrechten van de grond bezitten, wordt gevraagd te reageren op de oproep.

Bij de bestelling dient het gewenste aantal bomen doorgegeven te worden, inclusief het adres waar de populieren geplant worden. Belangstellenden voor de populieren kunnen zich tot 15 februari melden bij Rien van de Laar uit Liempde via telefoonnummer: (0411) 63 13 32 of e-mail: rienvdlaar@kpnmail.nl. De populieren kunnen rond 1 maart opgehaald worden.

Gemonde

Kaarten in Datmunda

Het gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan in Gemonde houdt morgen, vrijdag 27 januari een kaartavond in clubhuis Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. Deelnemers kunnen vanaf 20.00 uur leuke prijsjes winnen met rikken en jokeren; de zaal is een halfuur voor aanvang geopend. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.


Beyersland Kapel maakt zich op voor Snertconcerten

Voor de 35e keer in successie lopen vrijdag 18 en zaterdag 19 februari in Lennisheuvel de carnavaleske Snertconcerten van de Beyersland Kapel van stapel. Het programma in gemeenschapshuis Orion start beide dagen om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten.

,,Het Snertconcert gaat weer een gezellig feest worden. De artiesten zijn geregeld en ons orkest is druk in de weer om nieuwe muziek in te studeren en ook dat gaat goed komen", stelt woordvoerder Bart van den Bosch namens de Beyersland Kapel.

Het publiek kan rekenen op een aantal bekende gezichten: tonpraters Toon van Krieken en Ad Hoevenaars en natuurlijk feestduo De Dorini's dat haar 11-jarig jubileum viert. Uit Lennisheuvel stapt Harmen Kuppens in de buutton en Paul van der Heijden, die vorig jaar de publieksprijs won tijdens het Romkankletsen in Gemonde, trakteert de bezoekers eveneens op een kolderieke voordracht. ,,En uit Liempde komt een verrassing die voor veel hilariteit zal zorgen", belooft Van den Bosch. ,,Natuurlijk zitten er nog meer gekke dingen in het programma, maar we verklappen niet alles. Al met al wordt het een leuke avond die de lachspieren danig op de proef stelt."

De entreeprijs voor de Snertconcerten bedraagt 7,50 euro, inclusief een kop snert en een snee roggebrood met zult. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.beyerslandkapel.nl.

FOTO ONDER: De Vijf Zaligheden, een vriendenclub uit het Lennisheuvelse wijkje Het Gescheurd Hemd, zorgde vorig jaar voor een hilarische sketch. Verkleed als slagers zongen zij carnavaleske teksten op melodieën van Duitse schlagers. (Foto: Daisy Renders).