Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WERKZAAMHEDEN DUREN TOT DE ZOMERVAKANTIE

Vier woningen én een winkel in Banier

Aan de Van Beekstraat in Boxtel wordt momenteel volop gewerkt om de al jaren leegstaande winkelunits van het complex Banier te verbouwen tot vier woningen. Eén unit blijft beschikbaar voor detailhandel, maar er is nog geen ondernemer die zich er wil vestigen. Dat meldt eigenaar Antoon van de Water, makelaar van RSP in 's-Hertogenbosch.

Van de Water verwacht dat de woningen rond de zomervakantie opgeleverd kunnen worden: ,,We verbouwen liever goed dan snel." In april vorig jaar werd bekend dat de Bossche makelaar de winkels wil omvormen tot appartementen. In oktober stemde de vereniging van eigenaren van Banier in met het plan en het gemeentebestuur verleende een omgevingsvergunning voor de verbouwing. ,,Gebleken is dat winkeliers geen belangstelling hebben voor de nog beschikbare units. Dat komt onder meer door het economische klimaat, maar ook door het grote aanbod dat er in de wijk al is", legde de makelaar eerder in deze krant uit. ,,Aan woonruimte is wél behoefte dus het ombouwen van de units is eigenlijk een heel logische stap." Aan de Van Beekstraat waren de winkelruimtes na oplevering snel verhuurd, het bleek moeilijker om de panden om de hoek te vullen.

FOTO BOVEN: Er wordt volop gewerkt op de begane grond van winkel- en appartementencomplex Banier in de Boxtelse wijk Selissenwal. (Foto: Peter de Koning).