Afbeelding
Foto: Peter de Koning

040FIT! EN RECREATIEPLAS ORGANISEREN OBSTACLE RUN OP 17 APRIL

Obstakels overwinnen bij De Langspier

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Over zandhellingen rennen, tijgeren door de modder, klimmen over een wand met een lengte van drie meter: een kleine selectie van onderdelen die de deelnemers aan de Obstacle Run 040FIT! op Tweede Paasdag moeten overwinnen. De locatie? Recreatieplas De Langspier aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Een plek die zich volledig leent voor een obstacle run, bedoeld voor iedereen vanaf zestien jaar.

Dat De Langspier de ideale locatie is om in de zomer te vertoeven, weten de meeste mensen wel. ,,Dit terrein kan echter voor veel méér doeleinden gebruikt worden", aldus exploitant John Brusselers. ,,Ik loop al langer met de gedachte om hier een actief evenement te organiseren, maar dat is, letterlijk én figuurlijk, niet mijn tak van sport." Via via kwam hij in vorig jaar in contact met Joris Kooter van 040FIT!, de sportschool die sinds oktober 2015 ook een vestiging heeft in Boxtel. ,,Ook wij hadden al vaker gedacht aan het organiseren van een groter evenement, maar we hadden geen idee waar te beginnen. Tijdens het gesprek met John vielen de puzzelstukjes in elkaar."

Op Tweede Paasdag, maandag 17 april, wordt een ronde van 3,5 kilometer uitgezet bij De Langspier. Deelnemers kunnen ervoor kiezen deze ronde één, twee of drie keer af te leggen. ,,De Obstacle Run is er voor iedereen vanaf 16 jaar", benadrukken Ruud Smits en Remco van Poppel, fitnessinstructeurs bij 040FIT!. ,,Van mensen die zich willen voorbereiden op een andere loop met hindernissen tot deelnemers die voor het eerst meedoen. Dat is ook de reden dat we de afstand van 3,5 kilometer in ons programma hebben opgenomen. Zo houden we de drempel laag."

OBSTAKELS

Dat betekent overigens niet dat de Obstacle Run geen uitdaging is. ,,Eén ronde bestaat uit tien tot vijftien onderdelen en er moet flink gelopen, geklauterd en getijgerd worden", vertelt Joris Kooter van 040FIT!. Recreatieplas De Langspier beschikt al over een kleine hindernisbaan die gebruikt wordt voor team- en vriendenuitjes. Brusselers heeft enkele nieuwe obstakels aangeschaft om nog meer groepen naar De Langspier te trekken. ,,Ik heb nog zóveel ideeën voor deze locatie", lacht Brusselers ,,Maar laten we eerst maar eens kijken hoe de Obstacle Run uitpakt." Hij en 040FIT! hebben de intentie naar elkaar uitgesproken het evenement vaker te laten plaatsvinden. Kooter: ,,Mogelijk zelfs twee keer per jaar, in het voor- en najaar."

Deelnemers kunnen op Tweede Paasdag op twee momenten van start gaan. Om 09.45 uur staan de 3,5 en 7 kilometer op het programma en om 12.30 uur kunnen deelnemers 3,5, 7 of 10,5 kilometer afleggen. ,,Iedereen kan vooraf deelnemen aan een warming-up met één van onze fitnessinstructeurs", legt Smits uit. De eindtijden van lopers worden niet bijgehouden. Kooter: ,,Het is geen wedstrijd, onze insteek is om met z'n allen de eindstreep te


Winterwandeling

Wie wil weten hoe dieren en planten de winter doorkomen op de Kampina, kan zaterdag 11 februari deelnemen aan een heidewandeling. Vertrek om 10.00 uur vanaf parkeerplaats De Roond in Boxtel. Deelname kost voor leden van Natuurmonumenten vijf euro; niet-leden betalen drie euro meer. Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

halen." ,,Zo staat er tijdens de Obstacle Run een wand van ruim drie meter hoog waar mensen overheen moeten klimmen. Bijna niemand lukt dat alleen, je hebt altijd een zetje van iemand nodig. Samenwerking is tijdens dit evenement op sommige momenten zeker nodig", voegt Brusselers toe. Hij noemt de Obstacle Run 040FIT! 'een aanwinst voor sportief en recreatief Boxtel'. ,,Ik hoop dat het evenement gewaardeerd wordt in deze gemeente."

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.040fit.nl/obstacle-run. Tot en met 16 februari bedragen de kosten 22,50 euro. Hierna betalen deelnemers 30 euro per persoon. Leden van 040FIT! en leden van stichting Brabants Centrum mogen voor 15 euro per persoon deelnemen. Meer informatie over deze actie is elders in deze krant te vinden. Aanmelden is enkel mogelijk via voorinschrijving. Die sluit op 15 april. Er is ruimte voor maximaal 1.500 deelnemers.

FOTO BOVEN: Joris Kooter, Ruud Smits, Remco van Poppel (040FIT!) en John Brusselers (De Langspier) waagden zich deze week alvast aan één van de obstakels die tijdens de Obstacle Run 040FIT! op het programma staan. (Foto: Peter de Koning).

BBO volley

Uitslagen dinsdag 24 januari

EERSTE KLASSE

Oude Ballen – Xieoe/Meubel Idee        0-3

2e Glas: DaNie - Discovloer/Fustje        2-1

FAC Hypotheken - VanderlandeNetnie        3-0

Effe Tikke - Veldsink De Lind        0-3

TWEEDE KLASSE

Van Olphen - Van Oirschot RVS        3-0

The Brain quizzen - Fassbender        2-1

Hart van Boxtel - Burned Volleybal        1-2

Hoppenbrouwers - Erfgoed Brabant        2-1

DERDE KLASSE

Brabant Sports - Arie's        0-3

VOF cs - Als voorheen 2a        0-3

Jesse v.d. Sande - Fireballs        2-1

Clic Visuals - Unlimited        0-3

VIERDE KLASSE

Baldadig - Magic X        1-2

Zonder Naam - Becoloth        3-0

Arteway - Smit & Dorlas        0-3

Bonyxblok - De Braken        0-3

Programma dinsdag 31 januari

EERSTE KLASSE

Veldsink/De Lind - NulVier        19.30

Oude Ballen – Vanderlande/Netnie        20.30

Effe Tikke - Discovloerboxtel/'t Fustje        21.30

FAC Hypotheken - Xieoe Meubel Idee        22.30

TWEEDE KLASSE

The Brain quizzen - Burned Volleybal        19.30

Van Olphen - Erfgoed Brabant        20.30

Hoppenbrouwers - Van Oirschot RVS        21.30

Hart van Boxtel - Fassbender        22.30

DERDE KLASSE

VOF cs - Fireballs        19.30

Brabant Sports - Unlimited        20.30

Clic Visuals - Arie's        21.30

Jesse v.d. Sande - Als voorheen 2a        22.30

VIERDE KLASSE

Zonder Naam - Smit & Dorlas        19.30

Baldadig - De Braken        20.30

Bonyxblok - Magic X        21.30

Arteway - Becoloth        22.30

Zaalwachtassistentie

Opbouwen: NulVier        19.25

Afbreken: FAC Hypotheken        23.25