Afbeelding
Foto: Monique Craenmehr

What's Up, Guusje?

Medio april reizen twaalf scholieren van het Jacob-Roelandslyceum naar Bolivia waar zij hulp gaan verlenen aan straatkinderen van Cochabamba. Alle jongeren die meereizen moeten zelf 1.500 euro bijeen brengen. Guusje Bosma (15) uit 4 havo heeft gekozen voor een zeskamp. Zondag 19 februari wordt onder de titel CochaKampba een spellenparkoers uitgezet in de gymzaal van de school aan de Grote Beemd.

Wat een leuk idee, zo'n zeskamp. Hoe ben je op het idee gekomen? ,,Ik zocht iets origineels. Met een weekendbaantje alleen kom ik nooit aan het bedrag. Mijn zus Nienke reisde vorig jaar naar Cochabamba en zette toen een volleybaltoernooi op. Dat was een geslaagd evenement. Ik zocht ook zoiets en kwam uit op deze zeskamp."

Wat voor behendigheidsspelletjes staan deelnemers aan CochaKampba te wachten? ,,Alle spelonderdelen zijn nog niet bekend, maar mensen gaan onder meer op skilatten lopen, ook komt er een parkoers dat ze moeten afleggen op hele grote ballen. Bovendien denk ik aan een vierlingenrace; dan zit je met vieren in één grote broek... Je hoeft helemaal niet sportief te zijn hoor. Het wordt vooral een heel gezellig evenement. Er klinkt ook leuke muziek; daarvoor heeft deejay Max van Brunschot zijn medewerking toegezegd."

Hoe kun je deelnemen en wat kost het? ,,Ik hoop dat mensen zich zo snel mogelijk aanmelden. Maar de inschrijftermijn sluit vrijdag 17 februari. Wie mee wil doen, kan een mailtje sturen naar guusje-bosma@hotmail.com. Elke deelnemer betaalt vijf euro; dat bedrag dient overgemaakt te worden op IBAN-nummer NL98 RABO 0121 9417 44. Je kunt ook met een team van zes personen meedoen."

Zijn de inschrijfgelden de enige inkomstenbron voor jouw actie? ,,Nee hoor. We verkopen ook drankjes en lekkere hapjes. De opbrengst daarvan komt ook ten goede aan de straatkinderen van Cochabamba. Bovendien organiseer ik een loterij. Komende week benader ik diverse winkeliers in de hoop dat ze gratis prijsjes beschikbaar willen stellen."

Hebben zich al veel deelnemers aangemeld? ,,Wat vriendinnen van mij doen in elk geval mee. Ik hoop dat dit stukje in de krant veel respons oplevert. Deze week heb ik toetsweek en niet zoveel tijd, maar volgende week ga ik volop foldertjes ronddelen. Onder meer op de basisscholen." (Foto: Monique Craenmehr).