Afbeelding
Foto: Daisy Renders

LUDIEK EVENEMENT OP ZATERDAG 4 FEBRUARI IS UITVERKOCHT

Denziz with the Stars hoort bij Boxtel

Het is inmiddels vaste prik, kort voordat het carnavalsfeest losbarst: Denziz with the Stars. Acht bekende Boxtelaren hebben de voorbije weken hard getraind om, samen met een ervaren danser, op zaterdag 4 februari een spectaculair optreden voor het voetlicht te brengen in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. De tango, wals of chacha: deze stijlen komen allemaal voorbij. Het ludieke evenement is inmiddels uitverkocht en biedt plek aan ruim vierhonderd bezoekers.

Ronald de Jong (eigenaar Albert Heijn Boxtel), Kim Brusselers (uitbater café De Kerk), Cor van der Steen (CV Geen Drank Geen Klank), Christel Buijs-Biemans (echtgenote van burgemeester Mark Buijs), Joke van Heesch (CV De Agterblijvers), Janneke Dankers (Bloemenshop Janneke), Lambert van Achter (De Knokkers) en Monique van Weert (CV De Natneuzen) zijn eind vorig jaar door Marion Veenstra van Denziz gevraagd om deel te nemen aan het dansevenement. ,,Er zijn maar weinig mensen die 'nee' zeggen", lacht ze. ,,Ik vraag mensen van allerlei verenigingen, zodat ik Boxtel op deze avond bij elkaar kan brengen."

Prins Paul d'n Urste (Paul Hermans) bedacht Denziz with the Stars vier jaar geleden. ,,Ik ging er meteen in mee, het leek me geweldig", grinnikt Veenstra. ,,En nu zijn we alweer vier jaar verder. Het is ieder jaar weer een mooie voorbereiding op het carnavalsfeest. Precies een week na Denziz with the Stars zit het partycentre, dat ook dienst doet als hofpaleis, opnieuw vol voor de Waggelrevue. Dit is een mooi opwarmertje."

FANATIEK

De rumba, chacha, Argentijnse tango, Weense wals, quickstep: deze dansstijlen komen op 4 februari voorbij. ,,Via loting hebben de deelnemers een dans toegewezen gekregen. Vervolgens mochten ze zelf aan de slag met het optreden en de kostuums", vertelt Veenstra. Sommige deelnemers zijn in januari wel drie keer per week bij Denziz te vinden. ,,Iedereen is fanatiek." Soms iets té fanatiek... ,,Ieder jaar raakt er helaas wel eens iemand geblesseerd. Zo moest Christel Buijs verplicht even rust houden vanwege een enkelblessure en ging Kim Brusselers door z'n rug. ,,Die laatste blessure is overigens niet door het dansen ontstaan. Gelukkig staan beide dansers volgende week gewoon op de vloer", zegt Veenstra.

Volgende week vrijdag wordt gestart met de opbouw van Denziz with the Stars. Er komen lange tafels met zitplaatsen en statafels rond de dansvloer te staan. ,,Een deel van de acts speelt zich af op het podium, vervolgens gaat ieder koppel naar de dansvloer. Zo kan iedereen de dansers in actie zien", vertelt Veenstra. De opvoeringen worden afgewisseld met optredens van Gerlof Trommelen, Tim Schalkx en The Ducktownband. ,,Ik probeer het evenement volledig lokaal te houden. Denziz with the Stars hoort bij Boxtel."

Nadat alle paren hun danskunsten hebben vertoond op het podium, kiest een jury de drie koppels die naar de finale gaan. Deze jury bestaat uit de bekende dansleraar Marcus van Teijlingen (oud-deelnemer van televisieprogramma Dancing with the Stars), Pim van Loon (deelnemer Denziz with the Stars 2016), presentator en acteur Geert Hoes en prins Peer d'n Twidde (Peter van As). De presentatie is in handen van centrummanager Berry Dankers. Het publiek mag beslissen welk koppel zich als vierde kwalificeert voor de eindstrijd. Veenstra: ,,En dan is er nog een kolderprijs voor de meest grappige act." De juryleden bepalen uiteindelijk wie zich het winnende koppel van Denziz with the Stars mag noemen. Deze dansers gaan met een fraaie wisseltrofee naar huis.

DAGVULLEND

Het eerste lustrum van Denziz with the Stars is in zicht. ,,We willen zeker een speciale editie maken van volgend jaar", aldus Veenstra. ,,Zo droom ik van een dagvullend evenement waarbij we, samen met allerlei verenigingen, kunnen laten zien wat de gemeente Boxtel te bieden heeft op dansgebied. De Braken zou hiervoor een mooie locatie zijn, dan kunnen nóg meer mensen genieten van Denziz with the Stars."

Het evenement start op 4 februari om 20.00 uur.

FOTO BOVEN: Pim van Loon was één van de deelnemers aan Denziz with the Stars 2016 en maakt op 4 februari deel uit van de jury. (Foto: Daisy Renders).

De Rots

VRIJDAG 27 JANUARI

Biljartvereniging De Rots        13.00

Kaarten KBO        13.30

ZONDAG 29 JANUARI

Let's Swing        14.30

MAANDAG 30 JANUARI

Yoga SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Oircol        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Tai Chi        19.30

Zenmeditatie        19.30

Boxtheater        20.00

DINSDAG 31 JANUARI

Gym voor ouderen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

WOENSDAG 1 FEBRUARI

Knutselen AVO        09.30

Naailes SUB        13.00

Biljartvereniging De Rots        13.00

Fotoclub        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Countryclub        18.30

Bridgeclub De Rots        19.00

DONDERDAG 2 FEBRUARI

Computercursus SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Quilten        13.30

Crea SUB        13.30

Line dance        19.00

Tai Chi        19.30

ZATERDAG 4 FEBRUARI

Goede doelen-rommelmarkt        13.00

ZONDAG 5 FEBRUARI

Verkiezing jeugdprins- en prinses        13.00