Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

LIEMPDE DECOR VAN WERVELENDE SHOW

Talenten Star Company stralen op de bühne

'Je moet in jezelf geloven

Sluit je ogen maar

Haal het beste in jezelf naar boven

En maak je dromen waar.'

LINDA VAN DE WIEL

Een half jaar hebben ze gerepeteerd, de twintig enthousiaste leerlingen van The Star Company. En met bovenstaande woorden begint de show waar ze al die tijd naartoe gewerkt hebben. De deelnemers, tussen de 6 en 15 jaar, hebben tijdens deze periode les gekregen in zingen, dansen en acteren.

Roel Jongenelen, Inge van den Biggelaar en twee dansdocenten van Tiga hebben de handen ineen geslagen om dit project op te zetten en zondagmiddag in zaal Het Hof te Liempde komt al het harde werk van de leerlingen tot uiting in een optreden op een podium én voor publiek.

Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze optreden. En hoewel de spanning bij de meesten van het gezicht te lezen is, staan alle deelnemers op het podium en wordt er vol overgave geacteerd, gezongen en gedanst. Zo ook door Eva Schellekens: ,,Ik vond het heel spannend, maar uiteindelijk toch wel heel leuk. Ik heb nu echt gevoel een ster te zijn", lacht ze trots. Met onder andere haar uitvoering van 'Als jij maar van me houdt' weet zij de zaal stil te krijgen.

AFWISSELING

De optredens vinden in snel tempo plaats en zorgen voor de nodige afwisseling. Roel Jongenelen, onder meer bekend van VOF De Kunst, begeleidt kinderen bij Nederlandstalige liedjes als 'De Bom' en Engelstalige nummers op gitaar. Hij maakt de optredens interactief door het publiek te laten klappen of meezingen wat ervoor zorgt dat de leerlingen zich meer op hun gemak voelen en wennen aan het podium.

Andere nummers worden gezongen met een orkestband. Zo ook het nummer 'Happy' van Pharrell Williams, dat wordt gezongen door Tijn Smetsers. Tijn en twee andere jongens zijn de enige jongens in het gezelschap. Hij zit daar niet zo mee: ,,De meeste meisjes zijn wel leuk." Zijn vriend Jurre Wouters beaamt dit. Van zenuwen hebben de jongens weinig last. ,,Alleen toen ik saxofoon moest spelen, had ik een beetje last van zenuwen. Verder niet", zegt Jurre stoer.

De opbrengst van het project is bedoeld voor stichting Het Vergeten Kind. Behalve de kinderen van The Star Company waren er ook optredens van B. Soca, zangeres INCH en Tiga's Showballet. Tijdens de pauze liet het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie zich met swingende nummers van zijn beste kant zien.

De middag is in één woord 'geslaagd' te noemen. Trots is een woord dat veelvuldig door de aanwezige ouders, opa's en oma's genoemd werd. En met recht, want zondag hebben twintig kanjers zich van hun beste kant laten zien.

FOTO ONDER: Impressies van de optredens van enkele deelnemers van The Star Company in Liempde. (Foto´s: Gerard Schalkx).

Afbeelding