Afbeelding
Foto: Hans Verberk

ZEVENTIENDE EDITIE BOXTELS DARTSKAMPIOENSCHAP

'Ooit net zo goed als Mighty Mike...'

COEN VERBEEK

De handboogaccommodatie van L'Union aan de Molenwijkseweg in Boxtel stond zondag in het teken van de pijlen en de flights, van de dubbels en de triples, van de enkele en de dubbele bull, van de bouncers – een traditionele misser – en van de magnifieke score, de one-hundred-and-eighty! En Boxtel huldigde aan het einde van de rit zijn kampioenen van de Boxtel Open.

Het koppeltoernooi en de singlecompetitie kregen voor de zeventiende keer vorm. Op 21 uitgezette banen ging men de strijd aan. De jeugdigen mochten met 39 deelnemers kampen in een singletoernooi. Het middagprogramma telde 128 deelnemers, strijdend in 64 koppels. Daarnaast betraden 115 singles het strijdtoneel. De belangstelling was daarmee niet zo groot als in voorgaande jaren. ,,Er waren meerdere toernooien in de regio. Die waren bepalend voor de ranking, de ranglijsten. Wij hebben wel een A-status, maar ons toernooi is niet beslissend voor de ranking. Dan wijken toppers al gauw uit naar andere evenementen. Dat is jammer, maar dit evenement is zeer geslaagd. Er komt volgend jaar weer gewoon een mooie editie", zei wedstrijdleider Ad Schelle.

Eens temeer werd bewezen dat men in Boxtel en daarbuiten darts omarmt en in het hart heeft gesloten. En dat alles met een knipoog naar wereldkampioen Michael van Gerwen, die natuurlijk nog steeds 'van Boxtel is' en die door velen ook nog steeds met recht als Boxtelaar wordt gezien. Hij heeft als geen ander darts op de kaart gezet. Het open Boxtels kampioenschap staat zo borg voor een dag lang dartsamusement.

Het evenement lift natuurlijk mee op de successen van de wereldkampioen. Op de banen van L'Union voelden dartsspelers zich weer meer dan thuis. Een perfecte organisatie en een mooie entourage stonden borg voor een geweldig toernooi; een evenement dat met recht heerlijk prijkt op de plaatselijke sportagenda. Ook vele Boxtelaren doen mee aan de plaatselijke titelstrijd.

DIE KLEINE VAKJES

De jeugdige talenten lieten 's morgens het allerbeste in zichzelf bovenkomen en de bijkans professionele amateurs kopieerden dat op de zondagmiddag. De titelstrijd verdient een compliment. Alles was tot in de puntjes geregeld; schrijvers deden hun werk en wedstrijdleider Ad Schelle keek tevreden toe.

De 12-jarige Kevin van der Eerden uit Boxtel ging helemaal op in het spel. Hij zit op basisschool De Beemden en was aan de winnende hand. ,,Ik oefen ook elke dag thuis. Ik wil graag net zo goed als Michael van Gerwen worden." Kevin werd uiteindelijk knap vierde in de eindrangschikking. De jeugdigen moeten uiteindelijk een score van 301 punten bij elkaar tikken, met daarbij een dubbel als slot.

's Middags was het tijd voor de senioren. In een volle dartsarena stonden diverse spelers de pijlen te gooien. Men streed op het scherpst van de snede. In het veld deden veel Boxtelse deelnemers mee. Pas in de avonduren werden de finaleduels bij de koppels en de singles afgewerkt. Ook Boxtelse darters haalden succes op hun eigen titelstrijd. En dat was een mooie kroon op dit sportieve evenement.

UITSLAGEN

Jeugd t/m 13 jaar: Teun Donders; 2. Niek van Breugel; 3. Daan v.d. Wildenburg; 4. Kevin v.d. Eerden. Jeugd 14 t/m 16 jaar: Bram Jongejeugd; 2. Robin van Dam; 3. Evan v.d. Doelen; 4. Wesley Leenders. Koppels: 1. Roy Gokoel en Marco Flach; 2. Ron Schouten en Erwin van Gool (uitslag finale: 5-4); 3. Niels van Erp en Joost Kluijtmans; 3. Dimitri Holowacki en Jordy Willems. Singles verliezersronde: 1. Willy van Casteren, 2. Eric Ebben (uitslag finale 4-3); 3. Oscar Vromans; 4. Hans van Teeffelen. Singles hoofdronde: 1. Marco Flach; 2. Jeffrey v.d. Pas (uitslag finale 5-2); 3. Mark v.d. Steen; 4. Roy Gokoel. Hoogste finish bij de koppels: Jeffrey v.d. Pas (170). Hoogste finish bij de singles: Ron Schouten (160).

FOTO BOVEN: Dimitri Holowacki en Jordi Willems verloren in het koppeltoernooi van de latere kampioenen.

FOTO ONDER: Dani van Weert (13) in actie tijdens het open Boxtels dartskampioenschap. (Foto's: Hans Verberk).

Afbeelding