Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VAN DER VOORTWEG STAAT NA WATERLEK IN EEN OOGWENK BLANK

Middagje dweilen met de kraan open

De Van der Voortweg in Boxtel heeft zondagmiddag tijdens een lek in de waterleiding grote schade opgelopen. De gemeente Boxtel verwacht dat het weggedeelte tussen de Baanderherenweg en de Van Rijckevorsselstraat opnieuw bestaat moet worden. Dat zal pas na de vorstperiode gebeuren.

Zondagmiddag brak de waterleiding in de Van der Voortweg en stroomden vele tienduizenden liters leidingwater de straat op. Brandweer en Brabant Water werden ingezet om het waterlek te dichten en de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. ,,Het is echt een middagje dweilen met de kraan open", werd gekscherend gezegd. De politie zette de Van der Voortweg af, kort daarna werden door medewerkers van de gemeente Boxtel hekken geplaatst. Het trottoir werd met zout bestrooid om te voorkomen dat het bij nachtvorst zou bevriezen.

Vanwege de vorst is in overleg met Brabant Water besloten de herbestrating van de Van der Voortweg nog even uit te stellen. Het grote gat is maandag gedicht en provisorisch bestraat. Volgens een woordvoerster van de gemeente Boxtel heeft ook de riolering heel wat te verduren gehad en is veel zand in de rioolbuizen terecht gekomen. Deze moeten na de vorstperiode gereinigd worden.

Om te voorkomen dat zwaar verkeer een gat in de weg rijdt, blijft de Van der Voortweg tot na de vorst afgesloten. Fietsers, onder wie scholieren van het Baanderherencollege, kunnen gebruik maken van het fietspad. (Foto: Peter de Koning).