DUIDELIJKHEID IN BOXTELSE COMPETITIE

Het Groene Laken 2 blijft lijstaanvoerder

BILJARTEN

De biljarters van Het Groene Laken 2 zijn nog altijd de fiere koploper in de strijd om het Boxtels biljartkampioenschap. Met nog twee competitieronden voor de boeg lijkt de ploeg af te stevenen op de titel.

Op maandag in café 't Geveltje leverden zowel De Amateur 2 als 't Krijtje een zwakke prestatie. Slechts een van de vier partijen werd binnen de dertig beurten afgewerkt. Dit betrof de wedstrijd van Tim Driessen tegen Jan Klokgieters, die eindigde in 12-7. Het eindresultaat was 36-33.

Heel wat meer vuurwerk was er te aanschouwen op donderdag in De Adelaar. Al in de eerste match vergat teamleider Albert van de Sande zichzelf in een verhitte discussie omtrent de interpretatie van een onderdeel van het door de Boxtelse Biljart Bond uitgevaardigde reglement. De woordenwisseling vergde dermate veel van zijn concentratievermogen dat zijn partij tegen Jos Hendriks van Uit de Kom met 7-12 jammerlijk verloren ging.

De volgende twee ontmoetingen werden door Mozes Schäfer en Ties der Kinderen op kwaliteit en met twaalf punten gewonnen. De slotwedkamp tussen Pierre Heijmans en René van de Brand was een lijdensweg. Pierre veroverde aanvankelijk een fraaie voorsprong, maar er volgde een vormcrisis en in een zich stroef voortslepende partij werd hij na 34 beurten alsnog door Van de Brand ingehaald met als uitslag 9-10. De eindscore was 40-40 en hiermee liep Uit de Kom maar een klein beetje in op de koploper.

TITELASPIRATIES

Vrijdag kon Het Groene Laken 2 in De Adelaar zijn titelaspiraties maar half waarmaken. Gijs van Houtum en Toon van Houtum wonnen overtuigend met twaalf punten van Adrie van de Laak en Perry van Weert van De Comsche Hoeve 1. Hennie van Houtum verloor in een zeer matige partij van Bennie Bakker. Margot Blummel ervoer deze keer zelf aan den lijve wat het is om kansloos te verliezen, terwijl je toch ruim boven je gemiddelde speelt. Cor van der Steen was in achttien beurten te sterk. Aan het einde van de avond was de uitslag 37-37.

Twee zware nederlagen van Robert Rijnga en René van Tongeren tegen respectievelijk Tonny van de Steen en Harrie Appeldoorn leidden uiteindelijk tot de nederlaag met 30-38 van De Comsche Hoeve 2 tegen De Amateur 1. Alleen Michel de Gelder was het vergund de eer te redden met een uitstekende 12-punts zege op Corné Franken.

Met nog twee competitieronden voor de boeg lijkt de positie van koploper Het Groene Laken 2 ongenaakbaar.

Stand na twaalf ronden: 1. Het Groene Laken 2 481 punten; 2. Uit de Kom 466; 3. De Amateur 1 452.