De Dorini's vierden zaterdag hun elfjarig carnavalsjubileum met een heuse tournee langs Brabantse kroegen. In Esch (foto onder) werd samen gezongen met prins Ricardo, leutvorst in de Oggelvorsenpoel. (Foto's: Gerard Schalkx).
De Dorini's vierden zaterdag hun elfjarig carnavalsjubileum met een heuse tournee langs Brabantse kroegen. In Esch (foto onder) werd samen gezongen met prins Ricardo, leutvorst in de Oggelvorsenpoel. (Foto's: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

BOXTELS FEESTDUO OP JUBILEUMTOURNEE LANGS BRABANTSE KROEGEN

Polonaise in de feestbus met De Dorini's

LINDA VAN DE WIEL

'Koning Bier', 'Dina Dynamiet' en een bende nonnen. Ze zijn allemaal van de partij. Feestduo De Dorini's bestaat 'elluf' jaar en dat mag gevierd worden. Samen met een grote club familieleden, vrienden, vriendinnen én blaaskapel Blaostumop gingen Dorien Habraken en Marlou van Griensven zaterdag met twee volle feestbussen op een heuse jubileumtour door verschillende Brabantse plaatsen. Dit om hun carnavaleske mijlpaal te vieren...

Zaterdagmiddag om klokslag twaalf uur komt een bonte stoet verklede mensen, onder wie verschillende figuranten uit de videoclips van De Dorini's, samen bij horecagelegenheid Meneer van Dommelen nabij de Zwaanse brug in Boxtel. Daar wordt relatief rustig opgestart met een quiz, een broodje, een aantal speeches en wat biertjes. Als twee uur later twee knaloranje feestbussen voorrijden, is het meteen gedaan met de rust.

Marlou, 'de donkerharige Dorini': ,,We wilden ons elfjarig jubileum vieren en kregen het idee om met een feestbus op een Brabantse tournee te gaan . We hoopten op voldoende animo om één bus te vullen. We hadden nooit verwacht dat we uiteindelijk met twee volle touringcars op pad zouden gaan." Beide dames vinden het heel bijzonder dat er zoveel mensen zijn die zich betrokken voelen bij het zingende duo. ,,We zijn vereerd dat er vandaag zoveel mensen met ons mee gaan", aldus een glunderende Marlou.

Dorien vertelt vanaf september bezig te zijn met de organisatie van de tour: ,,Vandaag is een mooie dag. Zojuist heb ik een emotioneel moment gehad voor de camera van Omroep Brabant. En vanaf nu gaan we er tegenaan. 2017 wordt ons jaar." En ertegenaan gaan, dát doen De Dorini's. Samen met al die fans.

De feestbussen worden in recordtijd gevuld en al tijdens de eerste seconde zit de feeststemming er goed in. Er klinkt carnavalsmuziek uit de boxen van de bus en hoewel de ruimte klein is, gaan de feestgangers in polonaise. Tijdens de eerste stop bij Ons Café aan de Leunisdijk in Esch worden De Dorini's en hun gezelschap verwelkomd door prins Ricardo. Hij zwaait tijdens carnaval de scepter in de Oggelvorsenpoel, zoals Esch tijdens carnaval genoemd wordt.

Zodra De Dorini's tot vreugde van de fans en toegestroomde pers hun nieuwe single 'De nonnen uit het zuiden' ten gehore brengen, volgt wederom een polonaise. Extra verrast is Dorien, 'de blonde Dorini' wanneer haar tante Dien in de kroeg opduikt. ,, Jullie kennen mijn tante Dien niet, maar zij is de oorspronkelijke Dina Dynamiet uit het gelijknamige lied..."

Als prins Ricardo samen met blaaskapel De Knoestjes een eigentijdse versie van het nummer 'Koning Pintenman' zingt, barst de Essche kroeg uit zijn voegen. En dit is pas het begin van de dag en mogen Drunen en Goirle nog bezocht worden...

Afbeelding