FOTO BOVEN: De vrouwen van Blox in de aanval. Nienke Bosma (rugnummer 37) zet een aanval op voor Carmen Steenbakkers (links). (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

VOLLEYBALLERS WINNEN OVERTUIGEND VAN OVOCO UIT OSS

Blox biedt goed partij tegen koploper

De eerste teams van de Boxtelse volleybalvereniging Blox speelden zaterdag allebei een thuiswedstrijd in sportcomplex De Braken. De vrouwenploeg kwam uit tegen koploper Livoc uit Liessel en verloor, ondanks dat er goed partij werd geboden, met 4-0 in sets. Het mannenteam wist het duel tegen Ovoco wél winnend af te sluiten: 4-0.

Livoc liet in het duel tegen de volleybalvrouwen van Blox vanaf de beginfase zien een goed op elkaar ingespeeld team met veel ervaring te hebben. De tegenstander ging voortvarend van start met fraaie aanvallen en een uitstekende verdediging. Het duurde even voordat Blox het antwoord klaar had.

Blox kwam vervolgens beter in de wedstrijd door harde smashes van Hanna van Esch en Juliette Pruijn op buiten en ook via de middenaanvallers Carmen Steenbakkers en Iris Kleine. Waar nodig nam Bente Kivit de set-up goed over van Nienke Bosma. De ploeg kreeg de verdediging steeds beter op orde door goed blokwerk aan het net. Het gevaar van de smashes van Livoc werd hierdoor ingedamd maar de tegenstander wist goed om te schakelen naar geplaatste ballen in plaats van harde smashes. De ervaring en het overzicht van Livoc gaven uiteindelijk de doorslag in de eerste set die met 25-16 werd verloren.

De tweede set liet bij aanvang eenzelfde beeld zien. De pass werd door Blox minder verzorgd waardoor de aanval in het begin minder liep en Livoc weer kon uitlopen. In de verdediging werd de focus meer gelegd op het blok en de open gaten achter het blok waarbij Janne Ariëns veel ballen haalde. Livoc had hierop ook het antwoord klaar en bleef gaten vinden in de Boxtelse verdediging. Gelukkig hervonden de Boxtelse volleybalsters zichzelf weer. Pruijn wist met haar service enkele punten te scoren. De passing kwam bij Blox op gang waardoor Bosma haar set-ups gevarieerder kon brengen en Van Esch en Hannah Verhagen hun kwaliteiten op de drie-meteraanval konden tonen. Ondanks dat Livoc deze ballen goed stond te verdedigen werd hun aanval hierdoor wel ontregeld. De set werd uiteindelijk Livoc binnengesleept met 25-18.

Bij aanvang van de derde set ging de wedstrijd gelijk op en nam Blox een geringe voorsprong. Na afloop van de wedstrijd gaf de coach van Livoc ook aan dat de fraaie aanvallen van de Boxtelse ploeg het spel van de tegenstander ontregelden. Helaas werden te veel aanvallen en services buiten de lijnen geslagen waardoor Livoc toch weer een voorsprong nam en ook deze set kon omzetten in winst: 25-16.

Drie gespeelde sets waarbij Blox ondanks goed spel het onderspit moest delven, hadden kruim gekost. In de vierde set haalde Blox niet meer het niveau van de eerdere sets en kon Livoc de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen. Deze set werd verloren met 25-10.

STABIEL TEAM

De volleyballers speelden in De Braken tegen Ovoco uit Oss, de ploeg die de laatste plaats van de ranglijst bezet. Gezien de stand leek het een gemakkelijke pot te worden, maar omdat Blox drie buitenspelers miste, werd het toch nog een hele klus om een team samen te stellen. Robert Wielink hielp de ploeg uit de brand. Door hem stond er een stabiel team aan het begin van de wedstrijd.

De eerste set verliep eenvoudig door de sterke service van Blox: 25-8. De tweede set kwam stroever op gang, doordat er nieuwe aanvalscombinaties werden uitgeprobeerd. Blox maakte daarnaast ook enkele fouten op het gebied van serveren. De ploeg kwam echter nooit in gevaar omdat Joep van den Broek attent verdedigde tijdens de gehele set. Deze set werd binnengehaald door Blox met 25-15.

In de derde set mocht Sten IJsseldijk starten als aanvaller. Hij vervulde deze rol uitstekend. IJsseldijk sloeg de ballen hard naar beneden waardoor de tegenstander kansloos was. De derde set werd gewonnen met 25-11.

In de vierde set probeerden de broers Van den Boer weer nieuwe combinaties uit. Ook daar had de tegenstander geen antwoord op. De laatste set werd gewonnen met liefst 25-7 .

De volgende thuiswedstrijd van de volleyballers staat gepland op zaterdag 18 februari om 14.00 uur tegen Bladel. De volleybalsters spelen komend weekeinde een uitwedstrijd in Bladel en komen op zaterdag 4 februari weer in actie in De Braken.