Rick van Hamond poseert met de drie andere winnende estafettezwemmers van De Dommelbaarzen. (Foto: De Dommelbaarzen, Vught).
Rick van Hamond poseert met de drie andere winnende estafettezwemmers van De Dommelbaarzen. (Foto: De Dommelbaarzen, Vught). Foto: Dommelbaarzen

TWEE MEDAILLES VOOR GEMONDS TALENT

Gouden en zilveren plak voor zwemmer Rick van Hamond

De Gemondse zwemmer Rick van Hamond heeft vorige week tijdens de strijd om het Brabants winterkampioenschap een gouden en een zilveren medaille behaald. Van Hamond pakte goud op de estafette en veroverde zilver op meerdere onderdelen.

Het Brabantse zwemkampioenschap werd gehouden in het Pieter van den Hoogenbandstadion waar Van Hamond uitkwam bij de de senioren. De zwemmer is lid van zwemvereniging De Dommelbaarzen in Vught. De club was met twintig topzwemmers vertegenwoordigd en boekte een groot aantal overwinningen. Niet minder dan 28 keer stonden de zwemmers op het erepodium, onder wie Van Hamond.

De Gemondenaar moest zowel op de 100 als de 400 meter slechts één concurrent voor zich dulden. Hij pakte ook zilver op de 200 meter wisselslag. Op dat onderdeel zwemmen de deelnemers 50 meter vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en vrije slag. Ook op het onderdeel estafette was Van Hamond succesvol. Met Wietse Beerens, Teun van Houtert en Max Peters werd de eerste plaats veroverd op de viermaal 100 meter wisselslag.

FOTO BOVEN: Rick van Hamond poseert met de drie andere winnende estafettezwemmers van De Dommelbaarzen. (Foto: De Dommelbaarzen, Vught).