Beeld van de ontruiming van restaurant New Palace in december 2016. Vrachtwagens vol hennepplanten, elektronica, lampen en andere apparatuur werden afgevoerd.
Beeld van de ontruiming van restaurant New Palace in december 2016. Vrachtwagens vol hennepplanten, elektronica, lampen en andere apparatuur werden afgevoerd. Foto: Marc Cleutjens

BURGEMEESTER BUIJS SLUIT DRUGSPAND SCHIJNDELSEWEG

New Palace drie maanden verzegeld

Chinees-Japans restaurant New Palace aan de Schijndelseweg is nu ook officieel dicht. Het horecabedrijf bood lange tijd onderdak aan een grootschalige hennepkwekerij. Dat blijkt uit een mededeling van de gemeente Boxtel die vrijdag aangaf dat er vorige maand niet minder dan 1.800 hennepplanten en 29 kilo gedroogde hennep werden aangetroffen.

Burgemeester Mark Buijs heeft New Palace, de bijbehorende woning en twee bijgebouwen gesloten voor een periode van drie maanden. Dat besluit hing al enkele weken in de lucht. Niet alleen werd hennep aangetroffen, ook werd de stroom voor de kwekerij illegaal afgetapt waardoor volgens de gemeente sprake was van 'een levensgevaarlijke situatie'.

Met de sluiting geeft Buijs een signaal af dat het pand niet langer als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt. Ook wil hij verdere verstoring van het woon- en leefklimaat voorkomen. Vorige week werden 's nachts verdachte personen gezien in of bij het pand. De politie ging een kijkje nemen, maar trof niemand aan.

Buijs benadrukt dat in zijn gemeente geen hennepkwekerijen of andere illegale druggerelateerde activiteiten worden getolereerd. In Brabants Centrum gaf hij onlangs uitleg over zijn aanpak van de drugscriminaliteit, die in Brabant welig tiert.

Hoe de toekomst van New Palace eruit ziet is ongewis. Het pand is sinds 2005 in het bezit van een Chinese eigenares, die niet voor commentaar bereikbaar is.