Een 'overval' van The Star Company op wethouder Herman van Wanrooij. Natuurlijk kocht ook hij een cd, net als heel veel van zijn collega's in het gemeentehuis. (Foto: Peter de Koning)
Een 'overval' van The Star Company op wethouder Herman van Wanrooij. Natuurlijk kocht ook hij een cd, net als heel veel van zijn collega's in het gemeentehuis. (Foto: Peter de Koning) Foto: Peter de Koning

Kinderen verkopen cd's aan ambtenaren en wethouders

Star Company overvalt gemeentehuis

Kinderen van The Star Company overvielen vorige week het gemeentehuis van Boxtel. Aan de verbaasde ambtenaren en wethouders verkochten ze tientallen cd's van hun muzikale project Let The Children Play.

De opbrengst van deze actie gaat naar stichting Het Vergeten Kind, voor kinderen die niet meer veilig thuis kunnen leven. De verkoop was een mooie opstap naar de grote show van The Star Company, afgelopen zondag in Het Hof in Liempde. Een twee uur durende belevenis vol muziek, dans en sketches. En ook daar ging de opbrengst naar het goede doel.

Vorige week donderdag rond half vier kwamen de kinderen bijeen in het Boxtelse gemeentehuis. Daar kregen ze de laatste instructies van zangeres Inge van den Biggelaar die samen met haar man Roel Jongenelen het initiatief nam voor The Star Company. Met handen vol cd's trokken de kinderen richting de kantoortuinen en werkruimtes. Hadden ze een verkoopstrategie? ,,Oh zeker!", reageerde Merve Kuzey enthousiast. ,,We zullen heel beleefd zijn en uitgebreid vertellen waar het voor is en waarom we het doen. En natuurlijk veel lachen. Want dat verkoopt beter en we willen aan iedereen laten zien hoeveel plezier we hebben in dit project." Collega-zangeres Romée Kuijten zag het iets eenvoudiger: ,,Gewoon zoveel mogelijk verkopen. Ze kosten maar vijf euro per stuk en dat bedrag gaat helemaal naar het goede doel." Romée keek donderdag al enorm uit naar de show van afgelopen zondag: ,,Twee uur zingen en plezier maken in Het Hof. Daar hebben we heel veel zin in, dat wordt echt keileuk. Dat weet ik zeker want we hebben er met z'n allen hard voor gewerkt." Merve was het met haar eens: ,,De kinderen waar we het voor doen, komen zondag kijken en dat maakt het voor ons extra bijzonder. Als zij plezier hebben, dan hebben wij dat zeker. Wij gaan knallen!"

Wethouder Marusjka Lestrade ontving de kinderen als eerste en kocht meteen vijf cd's. Nadat ook de overige wethouders Eric van den Broek, Peter van de Wiel en Herman van Wanrooij hun portemonnee hadden getrokken, 'overvielen' de kinderen tientallen nietsvermoedende ambtenaren.

OP DE FOTO: Een 'overval' van The Star Company op wethouder Herman van Wanrooij. Natuurlijk kocht ook hij een cd, net als heel veel van zijn collega's in het gemeentehuis. (Foto: Peter de Koning)