UITVOERING IN BOXTELSE HUISKAMER

Bekende pianowerken in DoMus Kamerconcerten

De Boxtelse musicus en muziekpedagoog Eric Schoones houdt zaterdag 28 januari het eerste DoMus Kamerconcert van 2017. In zijn huiskamer aan de Poolsestraat 41 treden naast Schoones ook een aantal van zijn leerlingen op.

Voor de piano is door de eeuwen heen prachtige muziek geschreven. Op het programma staat veel bekende muziek zoals 'Petite Suite' van Debussy, 'Consolation' van Liszt, 'Arabesque' van Schumann, 'Sonate Pathétique' van Beethoven, 'Rondo in a' van Mozart, 'Intermezzo' van Brahms, 'Prelude' van Bach, 'Menuet Antique' van Ravel, 'Nocturne' van Grieg en meerdere sonates van Scarlatti.

,,En natuurlijk passeert ook Chopin de revue, misschien wel de populairste pianocomponist", aldus Schoones. Werken die gemusiceerd worden zijn onder meer 'Nocturnes', 'Wals', 'Barcarolle' en het minder bekende 'Souvenir de Paganini'. ,,En natuurlijk heeft de piano ook minder vaak gehoorde componisten geïnspireerd, zoals Poulenc, Webern, Kancheli en Pärt.

ZANGERESSEN

Schoones geeft al jaren pianoles in Boxtel en Oisterwijk. Hij is de laatste tijd ook actief als begeleider van drie zangeressen. Met Carina Vinke brengt hij vooral muziek van Wagner en Mahler, met Kaiyi Min heeft hij een programma dat ook geschikt is voor uitvaarten en met Sofie Dhondt focust hij op jazz. Samen met Sofie heeft hij ook het programma Houdbare Noten, waarin ze samen de circulaire economie uitleggen in muziek en waarmee ze samen nog optraden dit jaar in museum MuBo.

Het DoMus Kamerconcert begint zaterdag 28 januari om 20.15 uur. De toegang is gratis, reserveren is gewenst en kan via telefoonnummer (0411) 68 44 31 of e-mail: info@ericschoones.nl.

Boxtel

Explosion Rockets

De deels uit Boxtel afkomstige rock 'n rollband The Explosion Rockets treedt zaterdag 28 januari op in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. De groep neemt bezoekers mee terug naar de jaren vijftig en zestig. Nummers van onder meer Elvis, The Spotniks, The Shadows, Jerry Lee Lewis en Buddy Holly komen die avond voorbij. De zaal is geopend vanaf 20.00 uur, een uur later start het optreden van The Explosion Rockets. Kaarten kosten acht euro en zijn verkrijgbaar bij Thom Sens, telefoonnummer 06-45 92 85 86. Aan de zaal kosten tickets 10 euro.