Het SPIN-bestuur bestaat uit Wim Roerdinkholder, Siep Schukken, Silvan Hexspoor, Henk Wagenaars, Jasper Tielen, Bram Veroude en Patrick van Loosbroek.
Het SPIN-bestuur bestaat uit Wim Roerdinkholder, Siep Schukken, Silvan Hexspoor, Henk Wagenaars, Jasper Tielen, Bram Veroude en Patrick van Loosbroek. Foto: Marc Cleutjens

SPIN-bestuur presenteert
eerste editie Spinnieuws

,,Binnen de Boxtelse gemeenschap zijn we nog te weinig bekend'', vertelt Henk Wagenaars, voorzitter van het in 2015 opgerichte SPIN. SPIN (Service Portal Industrial Network) is de ondernemersvereniging van bedrijventerrein Ladonk en Vorst.

SPIN biedt een viertal diensten aan, namelijk Human Resource Services (HRS) dat zich richt op het bij elkaar brengen van de bestaande vraag en aanbod betreffende personeelsdiensten, de breedband-internetdienst Fiberglass die glasvezelinfrastructuur beschikbaar stelt voor eindgebruikers, Park Security die de collectieve beveiliging organiseert, en een businessclub. Alle leden van SPIN kunnen door collectiviteit gebruik maken van deze diensten.

Wagenaars, directeur van Milieu Service Brabant (MSB) vertelt over de stappen die er tot dusver gezet zijn. ,,Het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd om SPIN vorm te geven. Zo is er een parkmanager aangenomen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen, ofwel KVO, behaald en zijn er een nieuwe website en huisstijl aangemeten."

Belangrijk om te noemen zijn ook de nulmeting duurzaamheid die afgenomen is en de samenwerking met de vacaturesite 'Werken in Boxtel'. Alles dat wordt opgezet en geïnitieerd, staat in het teken van duurzaamheid, verbetering, kosten- en ruimtebeheersing en gemak voor de leden.

Een aantal speerpunten voor 2017 is het werkklimaat op Ladonk en de bereikbaarheid van het bedrijventerrein, een onderwerp waaraan op de volgende pagina uitgebreid aandacht wordt besteed. ,,In 2017 zal daarnaast meer tijd besteed worden aan onze bekendheid binnen Boxtel, te beginnen met het 'Spinnieuws'. Veel mensen weten niet wat een veelvuldigheid aan bedrijven er te vinden is op Ladonk en Vorst", legt Wagenaars uit. ,,Er zijn 6.300 werkplekken op het industrieterrein en het leeuwendeel van de werknemers komt uit Boxtel. We zijn trots op dit aantal en hebben ook een voorkeur voor werknemers uit onze eigen gemeente."

Wagenaars: ,,We willen de leden van SPIN, de gemeente Boxtel en de inwoners van Boxtel (waaronder onze werknemers) laten zien waarmee SPIN zich bezig houdt. In het maandelijks terugkerende 'Spinnieuws' worden deze partijen via Brabants Centrum op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het Boxtelse bedrijventerrein en wordt open en transparant gecommuniceerd over de stand van zaken."

FOTO BOVEN: Het SPIN-bestuur bestaat uit (v.l.n.r.) Wim Roerdinkholder, Siep Schukken, Silvan Hexspoor, Henk Wagenaars, Jasper Tielen, Bram Veroude en Patrick van Loosbroek.


'Familiebedrijf met rijke geschiedenis'

In 1965 begon grootvader Wal van der Velden met een clubje van vijf vakmensen. Bijna 52 jaar later is 'Van der Velden Rioleringsbeheer' met zeventien vestigingen en 500 werknemers een grote speler binnen het rioleringsbeheer. Waar het bedrijf door grootvader Wal is opgezet, heeft de groei voornamelijk plaatsgehad toen dochter Ine en schoonzoon Ton de scepter over het bedrijf zwaaiden.

Inmiddels staan kleinzoons Jeroen en Walter aan het roer van de nog steeds groeiende en vernieuwende onderneming. Jeroen als algemeen directeur en Walter als directeur marketing & sales. Ook de partners van beide mannen zijn werkzaam in het familiebedrijf. Ouders Ine en Ton hebben in 2012 afscheid genomen van de dagelijkse leiding maar zijn nog betrokken via de raad van commissarissen.

Jeroen, de oudste van de zoons Van der Velden Jonkers, is al negentien jaar werkzaam bij het familiebedrijf. Net als zijn broer Walter, die inmiddels zeventien jaar betrokken is, hebben zij gewerkt binnen alle lagen van het bedrijf. ,,Ook als chauffeur en monteur", vertelt Walter trots. Ondanks dat de broers zijn opgegroeid binnen de ondernemersfamilie hebben zij ook werkervaring opgedaan buiten het bedrijf. Zo is Jeroen rijksgediplomeerd hoefsmid en heeft Walter in de horeca gewerkt. ,,Ik vind het belangrijk om te weten hoe het voelt om werknemer te zijn. Daarbij is werknemer zijn binnen het bedrijf van je ouders anders dan werknemer zijn in een 'vreemd' bedrijf", aldus Jeroen.

Walter en Jeroen zijn trots op hun bedrijf. Walter is vooral trots op het feit dat de riolering en het rioleringsbeheer ook wel bekend staat als de belangrijkste medische vondst uit de afgelopen 200 jaar. De bedrijfsslogan 'Onzichtbaar onmisbaar' heeft daar alles mee te maken. Jeroen is in het bijzonder fier op de werknemers: ,,Wij krijgen de gelegenheid om met enorm veel enthousiaste en loyale mensen te werken, die bewust voor ons bedrijf kiezen. Er is binnen de onderneming professionaliteit op alle niveaus".

Dat de ontwikkeling en instandhouding van professionaliteit belangrijk is voor de broers, blijkt uit het feit dat zij een eigen 'academy' hebben waar mensen bijgeschoold worden, voornamelijk op het gebied van de verbetering van het imago van de rioleringsbranche en specifiek de bejegening richting klanten.

In 2015 is Van der Velden Rioleringsbeheer 'Founder' geworden van 'AANtWERK', waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gekoppeld worden een vakman of –vrouw en bij geschiktheid een baan aangeboden krijgen. Er zijn ook grootse plannen voor de toekomst. ,,Wij willen het netwerk in Nederland verdichten door te blijven innoveren met producten en diensten", vertelt Jeroen. Walter: ,,Duurzaamheid is hierbij van cruciaal belang, zodat we de klanten nog meer kunnen ontzorgen."

FOTO LINKS: Walter (links) en Jeroen Jonkers van der Velden geven leiding aan Van der Velden Rioleringsbeheer. (Foto: Maarten Eekelaar Fotografie).

Afbeelding