Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Tijn en Teuntje?

Denziz aan de Stationsstraat heeft het er maar druk mee: de dansweek van de Angelaschool. Alle leerlingen van de school brengen deze week een bezoek aan het partycentre om een uur lang dansles te volgen. Groep 5C was gisterochtend aan de beurt...

Wie zijn jullie? ,,Wij zijn Tijn van den Berg en Teuntje Ruben en zijn allebei acht jaar oud."

Waarom zijn jullie bij Denziz? Teuntje: ,,We hebben een dansweek." Tijn: ,,Volgens mij is dat ieder jaar. Toen ik nog een kleuter was, zijn we een keer bij Tiga geweest."

Wat voor les kregen jullie? Tijn: ,,We hebben allemaal verschillende dingen gedaan, zoals de polonaise en een dans op het lied 'Rockabye'. Teuntje: ,,De les werd gegeven door Marion. Ze gaf ons allemaal goede tips, we mochten haar steeds nadoen."

Vonden jullie het leuk om te dansen bij Denziz? Teuntje: ,,Het was héél leuk. Bij dansen kun je allemaal nieuwe pasjes leren. Ik dans best vaak thuis, dan geef ik een optreden aan mama en papa in de tuin." Tijn: ,,Als ik niet had getennist of geturnd, had ik best op dansen gewild."

Wat was de leukste dans? Teuntje: ,,De polonaise! Daar word ik altijd vrolijk van. Het doet me denken aan het carnavalsfeest dat weer bijna begint." Tijn: ,,We mochten ook een Mannequin Challenge doen. Dat houdt in dat we stil moesten blijven staan in een leuke houding. Onze juf filmde ons. Het was best lastig, maar gelukkig mochten we wel met onze ogen knipperen..."

Gaan jullie nog meer dansen deze week? Teuntje en Tijn: ,,Ja, vrijdag komen we weer terug naar Denziz. Dan zijn alle leerlingen van de school en is er een eindvoorstelling. Wij treden zelf ook nog een keer op. Met welk nummer? Dan weten we niet. Als we mogen kiezen, zouden we wel op 'Rockabye' willen dansen!"

FOTO RECHTS: Tijn van den Berg en Teuntje Ruben (op de voorgrond) namen met veel plezier deel aan de dansles in partycentre Denziz. De Angelaschool houdt tot en met morgen, vrijdag 20 januari, een dansweek. (Foto: Peter de Koning).