Dienstenveiling in Esch:

van serenade tot artikel

De Essche muziekvereniging Sint-Willibrordus houdt op 25 maart een dienstenveiling. Tijdens dit nieuwe evenement worden goederen en diensten per opbod geveild. De opbrengst is voor de muziekvereniging.

,,Het idee van de dienstenveiling is positief ontvangen", zegt Helen Paymans, voorzitter van het activiteitencomité van de Sint-Willibrordus. ,,We hebben al een leuk aanbod, maar hopen op nóg meer." De dienstenveiling is de opvolger van de hergebruikersmarkt. Jarenlang betekende deze jaarlijkse rommelmarkt een extra inkomstenbron voor de muziekvereniging, maar vorig jaar werd besloten daarmee te stoppen. ,,De hergebruikersmarkt was een evenement door en voor Esschenaren en we hopen dat de dienstenveiling dat ook wordt", zegt Paymans. ,,In zo'n klein, actief dorp als Esch, met zoveel verenigingen, wordt vaak een beroep gedaan op de ondernemers. Wij zijn natuurlijk hartstikke blij met bijdragen van de ondernemers, maar hopen dat ook particulieren hun diensten aanbieden."

Er zijn al aardig wat diensten aangeboden. ,,Een kok gaat koken voor twintig personen. Een jongen die handig is met computers helpt met aanschaf of opschonen van je computer. Je kunt bieden op een serenade van De Knoestjes. Of op een motortoertocht, achterop de motor, inclusief picknick." De komende tijd gaat het activiteitencomité Essche verenigingen uitnodigen een dienst aan te bieden. ,,Zodat het nóg meer een gezamenlijk dorpsevenement wordt." Voor de presentatie van de avond zijn Michel van de Sande en Gerrie van der Mee gestrikt.

ARTIKEL

Een item waar ook op geboden kan worden: een artikel in Brabants Centrum. De invulling bepaalt de bieder zelf. Heb je bijvoorbeeld een hobby, bedrijf, of evenement waarvoor je wilt vertellen? Een levensvisie? Of een geliefd persoon die je wel eens aan het woord wilt laten, zoals je moeder, kind of buurman? De Essche correspondent Carry Dirkx komt langs voor een reportage of interview en schrijft een artikel dat een mooi plekje krijgt in de krant.

Tot half februari kunnen diensten of goederen aangemeld worden via e-mailadres dienstenveiling@fanfare-esch.nl

Gemonde

Kaarten bij Irene

Voetbalvereniging Irene organiseert morgen, vrijdag 20 januari vanaf 20.00 uur een kaartavond in haar kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Er kan dan gerikt en gejokerd worden. De prijsuitreiking wordt rond 23.00 uur gehouden. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.