De verwendag, georganiseerd door lokale ondernemers, werd dinsdagavond afgesloten in lunchroom Meneer van Dommelen waar familie en vrienden de 'nieuwe look' van de deelnemers konden zien. (Foto: Peter de Koning).
De verwendag, georganiseerd door lokale ondernemers, werd dinsdagavond afgesloten in lunchroom Meneer van Dommelen waar familie en vrienden de 'nieuwe look' van de deelnemers konden zien. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LOKALE ONDERNEMERS WERKEN SAMEN

'De verwendag zorgt voor
een lach op mijn gezicht'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Om vrouwen die het verdienen in het zonnetje te zetten, organiseerden Iris Schoenmakers (Iris Kappers) en Natasja Willems (Natasja Fashion) in samenwerking met andere ondernemers vorig jaar al eens een verwendag. Dinsdag werd de tweede editie georganiseerd en werden liefst negen vrouwen volledig in de watten gelegd. En dat er volgend jaar weer een nieuwe editie plaatsvindt: daarover zijn de organisatoren het al eens.

Iris Schoenmakers en Natasja Willems stonden samen met Gemmy Schellekens (Tiga) en Mark van de Moosdijk (Meneer van Dommelen) aan het roer van Fashion on Ice, het mode-evenement dat plaatsvond tijdens Boxtel on Ice. Als extra element konden mensen vooraf iemand opgeven voor de verwendag die dinsdag plaatsvond.

Alle genomineerden waren aanwezig tijdens Fashion on Ice en kregen te horen dat ze dinsdag 17 januari vrij moesten houden in hun agenda. Het ging om Gerry van den Brand, Lydia Bruins, Leny de Jong, Diny van Kleef, Willeke Legius, Hetty Mosink, Karla den Otter, Maria Peijnenburg en Yolanda Troeyen.

HARTVERWARMEND

Na een smakelijke lunch bij Meneer van Dommelen nabij de Zwaanse Brug toog de groep naar Iris Kappers aan de Molenstraat. Daar werden de haren geknipt en geverfd, zorgde Petrine van der Eerden van Wauw! Kleur voor de make-up en werden de nagels gedaan door Anne-Marie Adelaars van Meia Luna. Vervolgens gingen de deelnemers naar Natasja Fashion en mochten ze enkele kledingstukken uitzoeken. De dag werd afgesloten met hapjes bij Meneer Van Dommelen. Daar verzamelden familieleden, vrienden en kennissen zich om samen met de deelnemers de dag af te sluiten. Tiga Health & Beauty zorgde voor een fraaie goodybag als aandenken.

Alle deelnemers genoten met volle teugen van de verwendag. ,,Deze dag zorgt ook voor een lach op mijn gezicht", glunderde Diny van Kleef, terwijl ze bij Natasja Fashion een kleurig vest had uitgekozen. Lydia Bruins had speciaal vrij genomen voor de verwendag. ,,Het idee dat iemand eraan denkt om jou te nomineren, is hartverwarmend." Dat vond ook Willeke Legius. ,,De modeshow op de schaatsbaan was al mooi, maar deze verwendag is helemaal super."