RUIM 30 LIEFHEBBERS VOOR SPIEGELTENT

Boxtel loopt warm voor spiegeltent Bon Salon

MARC CLEUTJENS

Spiegeltent Bon Salon is in trek bij organisatoren van evenementen en activiteiten. De tent die in juni drie weken in kasteelpark Stapelen wordt geplaatst, wordt door het gemeentebestuur aangeboden aan de gemeenschap. Die staat te trappelen om er een feestje te bouwen…

Voorzitter Wim Ketelaars van een nieuw gevormde stuurgroep maakte deze week bekend dat de berichtgeving over Bon Salon in Brabants Centrum tot een stortvloed aan reacties heeft geleid. ,,Voordat de krant uit was, hadden we al een dozijn belangstellenden. Nu staat de teller op 31


Pianomuziek

in serie DoMus

Kamerconcerten

Voor de piano is door de eeuwen heen prachtige muziek geschreven. Zaterdag 28 januari laat de Boxtelse musicus Eric Schoones met een aantal leerlingen een groot aantal verschillende stijlen de revue passeren.

Op het programma veel bekende muziek: Petite Suite van Debussy, Consolation van Liszt, Arabesque van Schumann, Sonate Pathétique van Beethoven, Rondo in a van Mozart, Intermezzo van Brahms, Prelude van Bach, Menuet Antique van Ravel, Nocturne van Grieg en sonates van Scarlatti. En natuurlijk ook Chopin.

Het concert begint om 20.15 uur en wordt gegeven op het adres Poolsestraat 41 in Boxtel. De toegang is gratis, reserveren via (0411) 68 44 31 of e-mail: info@ericschoones.nl.

aanmeldingen. We gaan begin februari bekijken hoe we alle evenementen een plekje kunnen geven in het programma. Wie na 1 februari komt, moet het doen met de resterende data."

Ketelaars meldde vorige week dat de eerder aangekondigde komst van de spiegeltent definitief was. Bon Salon, die wordt geëxploiteerd door ondernemersechtpaar Kees en Wies Vissers, wordt van 2 tot en met 25 juni opgebouwd in kasteelpark Stapelen. Op de laatste dag wordt de tweede editie van het evenement Boxtel En Route in en om de spiegeltent afgesloten. Boxtel En Route heeft dit jaar als thema 'Verborgen schatten'.

Waar de spiegeltent anderhalf jaar geleden bij Stapelen stond vanwege het eeuwfeest van de paters assumptionisten in Boxtel, is Bon Salon nu een cadeautje van de gemeente Boxtel aan de gemeenschap. ,,Burgemeester Mark Buijs beloofde het al toen de spiegeltent in juni 2015 feestelijk werd gesloten en doet zijn belofte nu gestand", stelde Ketelaars eerder in deze krant.

De activiteiten en evenementen die in de spiegeltent georganiseerd worden, moeten vallen binnen het thema 'Verbinden'. Met burgemeester Buijs is afgesproken dat de gemeente de komst van Bon Salon faciliteert en financiert en aanbiedt aan de inwoners van Boxtel. ,,Belangrijk is dal evenementen breed toegankelijk zijn en alle doelgroepen aan hun trekken komen", aldus Ketelaars. ,,Het is dus niet de bedoeling dat de spiegeltent wordt afgehuurd voor exclusieve en besloten feestjes van bedrijven."

AANMELDEN

Wie de spiegeltent wil gebruiken voor een evenement of openbare activiteit, kan zich aanmelden bij de stuurgroep. Daarvoor is een e-mailadres opengesteld: spiegeltent2017@gmail.com.