Sjoerd Geboers, Merel Peters, Samantha Peters, Lisa van der Plas, Pien van den Bosch en (niet op de foto) Sophie van Beurden voorzagen de etalage van Baanrots aan de Baanderherenweg van een nieuwe inrichting.  (Foto: Daisy Renders).
Sjoerd Geboers, Merel Peters, Samantha Peters, Lisa van der Plas, Pien van den Bosch en (niet op de foto) Sophie van Beurden voorzagen de etalage van Baanrots aan de Baanderherenweg van een nieuwe inrichting. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

Leerlingen SintLucas vullen vitrine voor Sint-Joseph

Hartslag siert etalage van de Baanrots

LONNEKE HOONDERT

'Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens'. Er zijn weinig spreekwoorden die zo goed passen bij woonstichting Sint-Joseph. Derdejaarsleerlingen van mbo-school SintLucas kregen de opdracht een nieuwe inrichting voor de etalage in wooncomplex Baanrots aan de Baanderherenweg te ontwerpen. Die is geïnspireerd op het spreekwoord en werd dinsdag onthuld.

De etalage - die vanaf rotonde Den Tijber te bewonderen is - wordt steeds opnieuw ingericht door studenten van de school aan de Burgakker. Normaal zijn dat jongeren uit het vierde jaar; dit keer waren zes leerlingen uit het derde jaar van de opleiding vormgeving en productpresentatie aan de beurt. Allemaal bedachten ze een concept. Sint-Joseph koos uiteindelijk voor dat van Merel Peters uit Heeze. Een pikzwarte achtergrond met daarvóór de rode lijn van een hartslag. Inge Huisman, communicatie-adviseur van de woonstichting: ,,Het is een spannende kleurencombinatie. Normaal hebben we laagdrempelige etalages, maar dit keer hebben we gekozen voor een heel abstract ontwerp." Het ontwerp moest de thema's 'wonen' en 'verbinden' bevatten. ,,Wanneer je thuis bent, ben je in balans. De lijn van de hartslag verloopt daarom rustig. De zwarte elastieken die kriskras door de etalage gespannen zijn, geven de chaos van de buitenwereld weer", vertelt Merel. De etalage is tot en met mei te zien.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding