Afbeelding
Foto: Hans Verberk

LEDEN HCB '92 EN INTRODUCÉS HANDBALLEN IN HET DONKER

Blacklight-toernooi: fraai schouwspel in Pius X

Handbalvereniging HCB '92 hield zaterdag in sporthal Pius X te Liempde de tweede editie van het Blacklight-toernooi voor eigen leden en introducés. In een geheel donkere zaal werd gesport waarbij het enige licht afkomstig was van UV/blacklight-lampen, die door een gespecialiseerd bedrijf werden geplaatst.

De lampen gaven een speciaal effect want alleen witte en fluorescerende materialen lichtten op. Voor de diverse leeftijdsgroepen was er een programma samengesteld. De jongste jeugd trapte af en leerde eerst wat balvaardigheden in verkapte spelletjes om aansluitend nog onderling enkele korte wedstrijdjes te spelen. Ook was een ruimte ingericht om een T-shirt te versieren en te schminken. De kinderen vonden dit ook een geweldige bezigheid en met hun eigen creaties waren ze zichtbaar in het donker en gingen ze handballen.

Later in de middag had HCB '92 een mooie primeur, want de eerste rolstoelhandbalwedstrijd in blacklight werd toen gespeeld. Dit is tot op heden nog nergens in Nederland vertoond. De rolstoelen waren voorzien van fluorescerend materiaal en de deelnemers zorgden voor een fraai schouwspel.

Na deze wedstrijd begon de nieuwjaarsborrel van HCB '92 in de kantine, ook voorzien van UV/blacklight lampen. HCB '92 organiseerde deze speciale activiteit voor de tweede keer en combineerde het met een gezellig samenzijn van leden, ouders en partners. Onder het genot van een glaasje bubbels konden de aanwezigen genieten van de oudste jeugd die met hun vrienden en vriendinnen de avond afsloten met diverse onderlinge handbalpartijtjes in het donker.

FOTO BOVEN: HCB '92 organiseerde voor de tweede maal een blacklight-toernooi in sporthal Pius X. Voor de rolstoelhandbalafdeling was het de eerste keer dat ze een toernooi speelden in het donker. (Foto: Hans Verberk).


KOPLOPER TAFELTENNISCOMPETITIE BLIJ MET VERLIES RUNNER-UP

Taverbo 3 stoomt flink door in BRTC

Titelverdediger Taverbo/Sabo 3 is op weg naar het kampioenschap van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Niet alleen door haar eigen zege op grand café Rembrandt. Oók door de nederlaag die De Horntreffers leden tegen Taverbo/Sabo 1. Taverbo/Sabo 4 deelde punten met De Firma Fotografie en klom verder weg van de onderste plaats op de ranglijst.

Uschi Meeuwis opende sterk voor Taverbo/Sabo 3 en won vrij gemakkelijk van Ad Brekelmans. Die moest ook tegen Daan de Koning het punt laten, overigens pas na een 2-0 achterstand in de beslissende vijfde game. De Koning had ook zijn wedstrijd ook al van Hans Stoker gewonnen. Henk IJsseldijk versloeg Arnold van der Heijde. Van der Heijde bewees zijn goede vorm door voor de tweede maal dit seizoen van Meeuwis te winnen waarmee hij het eerste punt voor zijn team op het formulier kreeg. IJsseldijk moest zijn overige twee partijen aan Stoker en Brekelmans laten. Door de winst van Meeuwis en De Koning in de overige partijen (inclusief het dubbelspel) kwam er een ruime 7-3 winst voor Taverbo Sabo 3 op het wedstrijdformulier.

AANSLUITING

In de partij tussen Taverbo Sabo 1 en De Horntreffers stond aansluiting met de koploper op het spel. Het werd een on-


Van Grinsven
wint regiomix
jeu de boules

Jos van Grinsven heeft maandag het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot gewonnen. Hij scoorde 3/26 punten. De tweede plaats was weggelegd voor Ben Heutink (3/20), Michel Luijten werd derde (3/15).

Van de winterse kou buiten, was op de binnenbanen van de club niets te merken. 42 deelnemers vermaakten zich uitstekend. Niet in de laatste plaats door de erwtensoep en zult die een van de vrijwilligers had gemaakt en ronddeelde.

Elke maandag wordt vanaf 13.00 uur jeu de boules gespeeld in het complex van De Walnoot aan de Selissenwal 25. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.jbvdewalnoot.nl.

Overige uitslagen

4. Marietje Verhallen 3/14 punten; 5. Ben van Casteren 3/12; 6. Piet Schouten 3/7; 7. Cor Bertens 2/17.

gelijke strijd: Wim van Aarle (De Horntreffers) begon niet fit aan de wedstrijd. De eerste partij verloor hij van Van Haaren, waarna hij ziek de speelzaal moest verlaten. Ronald van Dael revancheerde zich voor zijn matige partij een week eerder en won namens Taverbo van Ad en Hans van Weert. Dit tweetal won van respectievelijk Cees Hems en Hans van Haaren, maar moesten vervolgens het dubbelspel aan de tegenstander laten. Eindstand 6-4 in het voordeel van Taverbo Sabo 1.

GELIJK OPGAAND

In de laatste partij probeerden Taverbo Sabo 4 en De Firma Fotografie zo ver mogelijk van de onderste plek op de ranglijst weg te geraken. Het werd een gelijk opgaande strijd waarin slechts één keer een verschil van twee punten op het formulier kwam: Raymond de Boer won van Nick van de Laak, Peter de Rooij van Stef

BBO Volley

Uitslagen donderdag 17 januari

EERSTE KLASSE

Oude Ballen - NulVier        0-3

Veldsink/De Lind - FAC Hypotheken        0-3

Discovloer/Fustje - VanderlandeNetnie        1-2

2e Glas: DaNie - Effe Tikke        2-1

TWEEDE KLASSE

The Brain quizzen - Burned Volleybal        1-2

Erfgoed Brabant - Hart van Boxtel        0-3

Van Olphen - Hoppenbrouwers Elektro        0-3

Fassbender - Van Oirschot RVS        1-2

DERDE KLASSE

Arie's - Fireballs        1-2

Als voorheen 2a - Jesse v.d. Sande        2-1

Brabant Sports – VOF cs        1-2

Unlimited - Clic Visuals        3-0

VIERDE KLASSE

Arteway - Zonder Naam        2-1

De Braken - Smit & Dorlas        0-3

Bonyxblok - Baldadig        1-2

Becoloth - Magic X        2-1

Programma dinsdag 24 januari

EERSTE KLASSE

Oude Ballen - Xieoe Meubel Idee        19.30

2e Glas: DaNie - Discovloer/Fustje        20.30

FAC Hypotheken - VanderlandeNetnie        21.30

Effe Tikke - Veldsink De Lind        22.30

TWEEDE KLASSE

Van Olphen - Van Oirschot RVS        19.30

The Brain quizzen - Fassbender Auto's        20.30

Hart van Boxtel - Burned Volleybal        21.30

Hoppenbrouwers - Erfgoed Brabant        22.30

DERDE KLASSE

Brabant Sports - Arie's        19.30

VOFc.s. - Als voorheen 2a        20.30

Jesse v.d. Sande Interieurs - Fireballs        21.30

Clic Visuals - Unlimited        22.30

VIERDE KLASSE

Baldadig - Magic X        19.30

Zonder Naam - Becoloth        20.30

Arteway - Smit & Dorlas        21.30

Bonyxblok - De Braken        22.30

Zaalwachtassistentie

Opbouwen: Xieoe Meubel Idee        19.25

Afbreken: Veldsink De Lind        23.25

Schellekens. De volgende twee partijen waren een prooi voor De Firma Fotografie. Henk van de Laak won van Mari Smits en was samen met Nick van de Laak goed voor de winst in het dubbelspel. Eindstand 5-5.

De in te halen partijen in de wedstrijd tussen Taverbo/Sabo 1 en De Dommel worden niet verder uitgespeeld waardoor er een reglementaire uitslag van 8-2 in de standenlijst is verwerkt.

Standenlijst per 9 januari 2016

1. Taverbo Sabo 3 (90-64); 2. De Horntreffers (90-55); 3. Taverbo Sabo 1 (90-48); 4. Taverbo Sabo 2 (90-44); 5. Rotsvast (90-42); 6. Grand café Rembrandt (90-42); 7. Taverbo Sabo 4 (90-40); 8. De Firma Fotografie (90-40); 9. De Dommel (90-25).


Huldiging van

'Mighty Mike'

tijdens PSV-duel

De oud-Boxtelse Michael van Gerwen, inmiddels woonachtig in Vlijmen, wordt zondag gehuldigd in het Philips Stadion in de rust van de voetbalwedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen. De darter werd twee weken geleden wereldkampioen en is fanatiek PSV-supporter.

Drie dagen nadat hij Gary Anderson in de finale versloeg en de wereldtitel darts behaald, werd hij gehuldigd door de gemeente Heusden. Vanaf 2 februari komt Van Gerwen weer in actie. Dan start de Premier League in Newcastle. Aan deze competitie doen tien topdarters mee. Het toernooi start met een herhaling van de WK-finale: Van Gerwen tegen Anderson.