Afbeelding
Foto: DVG

DVG bedroefd

na overlijden

lid Jan Braken

Voetbalclub DVG in Liempde rouwt om het verlies van haar prominent lid Jan Braken. Zaterdag bereikte DVG het bericht dat Braken was overleden.

Het clubbestuur roemt Braken op haar website als een groot DVG'er. ,,Hoewel Jan, vanwege zijn Alzheimer, de laatste jaren niet meer op ons sportpark aanwezig kon zijn, bleef hij DVG een zeer warm hart toedragen", stelt het bestuur. ,,Symbolisch hiervoor was dat het DVG-shirt wat hij bij zijn 50-jarig jubileum als jeugdleider ontving, prominent aanwezig was in zijn kamer op Liduina in Boxtel."

Braken was niet alleen ruim vijf decennia jeugdleider, maar heeft na zijn actieve voetbalcarrière ook verschillende andere functies en bestuurstaken bekleed binnen de vereniging. DVG betekende veel voor Braken en omgekeerd. ,,Wij zullen in hem een zeer gedreven sportman missen die in de geschiedenis van DVG verankerd zal blijven", aldus het bestuur.

Op uitdrukkelijk verzoek van de familie Braken konden clubleden gisteravond persoonlijk afscheid nemen in het clubhuis in sportpark De Roode Bleek in Liempde. Daarbij konden bezoekers vrijblijvend een donatie doen aan stichting Alzheimer. (Foto: DVG).


'Kleintje carnaval'

in Ons Café Esch

Esch warmt zich zaterdag 21 januari al op voor carnaval. Ons Café viert dan haar zesjarig bestaan, samen met De Dorini's, het duo dat op feesttoernee is vanwege haar 11-jarig bestaan. Klokslag 14.30 uur barst 'Kleintje carnaval' los. Als klap op de vuurpijl brengt de Essche carnavalsprins Ricardo voor het eerst zijn eigen lied ten gehore.

Zes jaar geleden, vlak voor carnaval, opende Ons Café haar deuren. Al die tijd sluiten De Dorini's op dinsdagavond het carnaval in Esch af in het café. Logisch dat dit feestduo hoofdgast is tijdens het verjaardagsfeest van de dorpskroeg. ,,De Dorini's nemen twee bussen fans mee en alle carnavalsclubs uit Esch komen", zegt uitbater Michel van de Sande.

Eregast is Prins Ricardo (Rick van de Ven) met zijn raad van elf. De prins betreedt zelf het podium en zingt een eigen carnavalslied, getiteld 'Het beleid van Prins carnaval'. ,,Ik heb een tekst geschreven op een bestaande melodie", vertelt Van de Ven. ,, Zaterdag ga ik het lied voor het eerst in het openbaar zingen, begeleid door blaaskapel De Knoestjes. Afhankelijk van het succes ga ik het vaker zingen tijdens carnaval, of op cd uitbrengen", grapt hij. Ook op andere manieren zorgt prins Ricardo ervoor dat Esch opwarmt voor de carnaval. Deze week werd de zijgevel van zijn huis voorzien van een enorme graffititag, met trompetten, slingers en speelgoed, in de sfeer van het carnavalsthema van de Oggelvorsenpoel: 'We speulen d'r op los'.

Graffiti-kunstenaar Markus voorzag de gevel van leutvorst prins Ricardo deze week van een grote 'graffiti-tekening'. Carnaval in Oggelvorsenpoel is begonnen... (Foto: Daisy Renders).