WERKZAAMHEDEN STARTEN 30 JANUARI

Glasvezel: 41 procent huishoudens meldt zich

41 procent. Dit percentage huishoudens in het Boxtelse en Liempdse buitengebied is over de streep en heeft zich aangemeld voor een glasvezelaansluiting. ,,Het enthousiasme in deze gemeente is behoorlijk groot", stelt woordvoerder Martijn Betlem van de organisatie Mabib. ,,Hopelijk kunnen we dit percentage de komende tijd nog laten stijgen naar zeventig procent. Dat zou de deelnemers alleen maar meer voordeel opleveren." De aanleg gaat eind januari sowieso van start, maar als minimaal zeventig procent van de adressen een abonnement afsluit, krijgen alle deelnemers 250 euro retour.

De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat op maandag 30 januari van start met voorbereidende werkzaamheden. ,,Het kilometers lange graafwerk zal naar verwachting pas halverwege februari van start gaan", verwacht Betlem. Voordat de werkzaamheden beginnen, voert aannemer Van Gelder Telecom een 'huischeck' uit bij reeds aangemelde inwoners. Zij hebben inmiddels een brief per post ontvangen en kunnen een afspraak inplannen. De verwachting is dat de werkzaamheden tot en met april duren. Woordvoerder Betlem: ,,Voorheen hebben we telkens eind maart gecommuniceerd, maar de verwachting is dat we wat langer nodig hebben om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren." Mensen die neigen naar een glasvezelaansluiting, wordt gevraagd zich zo snel mogelijk aan te melden.

Burgers die nog twijfelen over een eventuele aansluiting op het glasvezelnetwerk, kunnen contact opnemen met één van de twintig ambassadeurs in Boxtel en Liempde. Zij beantwoorden allerlei vragen en staan op de website www.mabib.nl/boxtel. Ook is het mogelijk een persoonlijke afspraak te maken met Jan van Kemenade, die zich al vele jaren inzet voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Boxtel. ,,We kunnen ons goed voorstellen dat mensen zoveel mogelijk willen weten voordat ze overgaan tot aanmelden. Jan van Kemenade, wij noemen hem onze 'superambassadeur', kan benaderd worden om vragen te beantwoorden", legt Betlem uit. Van Kemenade is bereikbaar via telefoonnummer 06-51 60 70 35 of e-mail: jan@glasvezelboxtel.nl.

BUURTBARBECUE

Mabib hield in Boxtel en Liempde een vroege vogelactie waarbij 'snelle beslissers' kans maakten op een prijs. Zo vielen Mies van den Nieuwenhuizen, R.S. uit Liempde, Henk Schoenmakers, Gijs Looijmans, R. van Laarhoven en Johan van Beek al in de prijzen. Komende week ontvangen de straten waarin een aanmeldingspercentage van honderd procent is behaald, een buurtbarbecue. Dit zijn De Beeken, Hoog Huis, De Renbaan, Dennendreef en de Doreleijersweg in Boxtel. In Liempde meldden alle bewoners uit de straten Hezelaarse Akkers en Hollands Diep zich aan voor een aansluiting.