Tijdens de open dag van Talent Factory in Liempde mochten jonge talenten tijdens de verschillende workshops laten zien wat ze in huis hebben. (Foto: Kees Berkelmans).
Tijdens de open dag van Talent Factory in Liempde mochten jonge talenten tijdens de verschillende workshops laten zien wat ze in huis hebben. (Foto: Kees Berkelmans). Foto: Kees Berkelmans

ZINGEN, DANSEN EN THEATERMAKEN BIJ TALENT FACTORY

'Creativiteit van kind staat voorop'

Talent Factory in Liempde startte in 2016 met een talentenklas voor kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Daarin worden de disciplines zang, dans en theater gecombineerd. De eerste lichting talenten gaf 14 december - na zes weken intensief oefenen - een wervelende eindshow weg in het voormalig koelhuis aan de Bergstraat. Nu gaat een nieuwe groep kinderen aan de slag. Zaterdag maakten enkelen tijdens een open dag alvast kennis met de docenten die hen klaarstomen voor de volgende uitvoering van de stichting.

Ondanks de open dagen van middelbare scholen Baanderherencollege en Jacob-Roelandslyceum in Boxtel kwam er een tiental kinderen een kijkje nemen tijdens het open huis van Talent Factory. Daar mochten ze deelnemen aan workshops van recent aangetrokken docente Hester Visscher - die gespecialiseerd is in zang en theater - en dansdocent Vera Nijboer.

,,We proberen op een onderscheidende manier les te geven. We werken vanuit de creativiteit van het kind. Als ik tijdens een uitvoering een jong talent vanuit zichzelf een verhaal zie vertellen via muziek, dans en zang, vind ik dat supergaaf", vertelt eigenaar Kees Berkelmans. Hij merkte dat er in Boxtel en Liempde behoefte was aan een dergelijke talentenklas waar disciplines gecombineerd worden en waar kinderen worden klaargestoomd voor vakopleidingen als het conservatorium. ,,Met name beleving en bewustwording van wat je wilt vertellen tijdens het zingen of dansen staan centraal. Onze geschoolde docenten kunnen de kinderen technisch veel leren, maar weten ook die verdiepingsslag met de talenten te maken."

De bezoekers van de open dag waren enthousiast. Een deel van hen startte gisteren met een cursus waar ze twintig weken lang twee uur per week zingen, dansen en acteren. ,,Ze krijgen zestien weken lang zang- en danslessen, daarna volgen ze vier weken een masterclass drama. De cursus wordt afgesloten met een optreden bij Talent Factory", aldus Berkelmans. Er is nog ruimte voor kinderen die graag mee willen doen. Kijk voor meer informatie op www.talentfactory.nl.