BUURT OVERWEEGT BEZWAARPROCEDURE

Dance-event Goldfinger in Classic Park Boxtel

MARC CLEUTJENS

Classic Park biedt zaterdag 28 januari onderdak aan het dance-event Goldfinger The Reunion. Het automuseum met bijbehorend evenemententerrein aan de Koppenhoefstraat in Boxtel rekent op de komst van zo'n duizend muziek- en dansliefhebbers die van 19.30 tot 03.00 uur getrakteerd worden op een reeks optredens van bekende deejays. Enkele buurtbewoners zijn minder gelukkig met het evenement en overwegen bezwaar aan te tekenen.

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft begin januari een evenementenvergunning afgegeven voor Goldfinger The Reunion, waar met name bezoekers en oud-medewerkers van de vroegere discotheek langs de snelweg in Rosmalen worden verwacht. Die vergunning was door de eigenaren van Classic Park aangevraagd vanwege het late tijdstip waarop het evenement eindigt. ,,Normaal gesproken zijn onze evenementen rond middernacht afgelopen, maar omdat we langer doorgaan willen we dat officieel regelen", legt eigenaar Anton van Dijke van Classic Park uit.

Hij geeft aan dat Classic Park naast automuseum ook een belangrijke evenementenlocatie is waar plaats is voor maximaal vijfduizend bezoekers. ,,We kunnen Goldfinger The Reunion dus makkelijk aan omdat we ongeveer duizend mensen verwachten", aldus Van Dijke. Parkeren vindt plaats op eigen terrein, bovendien wordt een groot aantal festivalbezoekers met bussen aan- en afgevoerd. Geluidshinder verwacht de eigenaar van Classic Park evenmin. De gebouwen van het automuseum zijn goed geïsoleerd. ,,We hebben wel eens onderdak geboden aan een programma waar tot 95 decibel werd geproduceerd. De buren konden het niet horen."

BEZWAARSCHRIFT

Dat betwijfelen enkele bewoners van de Gemondesestraat die deze week bij de gemeente Boxtel om opheldering hebben gevraagd over de verleende vergunning. Zij stellen dat de kaartverkoop voor Goldfinger The Reunion al in oktober is gestart en de vergunning veel later is aangevraagd. ,,Pas nu de vergunning vorige week is gepubliceerd weten we wat er gaat gebeuren, eerder was ons niets bekend", stelt een van de bewoners die niet met naam genoemd wil worden maar wiens naam bij de redactie bekend is. ,,Classic Park zou de omwonenden informeren, maar dat is jammer genoeg bij ons niet gebeurd."

De buren overwegen een bezwaarschrift in te dienen maar realiseren zich dat die procedure langer zal duren en niet afgerond is voordat Goldfinger The Reunion plaatsvindt. Indien sprake is van een spoedeisende zaak, zou men bij de rechtbank een voorlopige voorziening aan kunnen vragen maar men geeft aan deze procedure niet te zien zitten. ,,We zijn vooral bang voor verkeershinder en nachtelijk lawaai, maar ook voor geluidsoverlast tijdens het evenement", stelt een van de buren. De leiding van Classic Park gaf deze week aan bereid te zijn om met de omwonenden in gesprek te gaan en uitleg te geven over de opzet van het evenement. ,,We hopen zo de kou uit de lucht te nemen en duidelijk te maken dat we wel vaker met dit bijltje gehakt hebben", aldus eigenaar Van Dijke.

TOT IN DE PUNTJES

Organisator Ad Schellekens van KoH Events vertelde deze week dat Goldfinger The Reunion een muziekevenement is dat om het jaar wordt gehouden en als het ware een reünie is voor de vroegere bezoekers van de Rosmalense discotheek. ,,Ons publiek bestaat voornamelijk uit 30-plussers die vroeger naar de disco kwamen en het leuk vinden om een avondje met dance-muziek van toen te beleven."

Schellekens geeft aan dat hij geen overlast voor de buren verwacht. ,,Het evenement is tot in de puntjes geregeld, mede dankzij de prima samenwerking met Classic Park. We hebben alles gedaan wat in onze macht ligt om er een leuke avond van te maken. We werken met parkeerbegeleiders en een gecertificeerd beveiligingsbedrijf, zodat we op alle zaken alert kunnen zijn." De mede-organisator geeft aan dat een aantal bezoekers met de bus komt. ,,Dat is een vip-bus die ervoor zorgt dat mensen niet met de eigen auto hoeven te komen. Die bus zetten we tijdens het feest op een klein foodplein waar mensen allerlei hapjes kunnen kopen."

Het programma van Goldfinger The Reunion omvat een groot aantal deejays, waaronder een aantal oude bekenden van discotheek Goldfinger. Schellekens geeft aan dat twee dance-area's worden ingericht. ,,Naast optredens van deejays in de grote zaal wordt een tweede plek ingeruimd waar muziek van past to present zal klinken. Het muziekaanbod varieert van old skool tot freestyle en rave, het is dus geen hardcore housefeest."

De kaartverkoop voor Goldfinger The Reunion vindt plaats via Facebook.