Afbeelding
Foto: Dorina Afari

TURNSTER TABITTA BLINKT UIT OP ONDERDEEL VLOER

Eva Roos imponeert met regiotitel

Turnster Eva Roos heeft alle blessureleed achter zich gelaten en een indrukwekkende comeback gemaakt. Tijdens de regiokampioenschappen in Rosmalen legde de turnster van Tabitta beslag op de eerste plaats en plaatste ze zich voor de landelijke competitie waarin ze uitkomt in de finales op de onderdelen sprong, brug en vloer.

De zege van Eva vormde een spectaculaire afsluiting van een toch al succesvol verlopen deelname aan de regiokampioenschappen. De turnster, die uitkomt bij de senioren, blonk uit op het onderdeel vloer met een zeer hoge score. Het publiek zag hoe Eva, voor het eerst sinds ze hersteld is van een reeks blessures, uitpakte met de gehoekte tsukahara. Met deze indrukwekkende oefening veroverde ze de regiotitel in de tweede divisie.

Er waren meer successen voor Tabitta te noteren. In de jongste categorie instap kwamen Maissam Bezbiz en Nina van Meersbergen in actie. Maissam behaalde de toestelfinale op de onderdelen sprong en balk. Ze eindigde op de achtste plaats, wat voldoende was voor doorstroming naar de landelijke wedstrijd.

Nina turnde een wedstrijd met een dure fout op sprong en kwam niet verder dan de negentiende plek.

TOESTELFINALES

Bij de pupillen N2 turnde Esmee Komen een sterke wedstrijd met maar liefst drie punten meer dan de vorige wedstrijd. Ze turnde in een sterk deelnemersveld en behaalde een achtste plaats. Het is nog spannend of dat voldoende is voor kwalificatie naar de landelijke wedstrijden. Esmee plaatste zich wel voor de finales op de onderdelen sprong en brug.

Romy Schepens en Guylene Brunneman lieten een mooie wedstrijd zien bij de jeugd Divisie 2 . Daarmee plaatsten ze zich voor de landelijke wedstrijd maar ook voor alle toestelfinales. Romy mocht tevens plaatsnemen op het erepodium om de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

Voor Guylene was er een zesde plaats in het algemeen klassement.

FOTO BOVEN: Eva Roos poseert na het behalen van de regiotitel op de vloer. De Boxtelse turnster is helemaal terug na een lange periode van blessureleed. (Foto: Dorina Afari).