SPANNENDE STRIJD AAN DE VOETBOOG

Eerste team van 't Ivoor verslaat het tweede team

De twee C1-libreteams van biljartvereniging 't Ivoor traden afgelopen week tegen elkaar aan in hun accommodatie aan De Voetboog. Er werd door beide partijen op het scherpst van de snede gestreden. Het eerste team boekte de overwinningszege: 29-27.

Don van der Wiel versloeg Cees van Eindhoven in een marathonpartij. Theo Verhagen won nipt van Louis van der Meijden met 10-9 in een partij van slechts veertien beurten. Van der Meijden produceerde een serie van tachtig caramboles en speelde een moyenne van 12,21, maar moest de overwinning laten aan Verhagen. Emanuel Coort wist Chris Fasseur, die een serie van 55 caramboles maakte, te verslaan in een spannende partij. Ook hier was de uitslag 10-9.

Het derde team kreeg klop in Heeswijk. Coort redde hier de eer met een winstpartij. Ad van Os en Peter van Giersbergen waren kansloos.

Het vierde team speelde een verdienstelijke remise tegen het hooggeplaatste Royal 2. Theo van Dongen boekte als enige van 't Ivoor de winst. Math Hendriks en Gerard de Beer kwamen slechts een paar caramboles tekort.

RECREANTEN

Bij het recreanten libreteam boekte het eerste team weer een mooie overwinning. Verhagen, Toon Bevers en Peter Franken speelden overtuigend en wonnen hun partij. Fouad Hasbani moest genoegen nemen met zeven punten. Het tweede team behaalde een mooi resultaat door te winnen van NGTR 1. Rien Meijs en Wim Bekkers zorgden voor twee winstpartijen. Frans Klein kwam één carambole tekort en Jan Meeuwis behaalde acht punten. Het derde team moest de eer aan de tegenstanders laten. Wim van Dijk en Frans van de Boogaard wonnen hun partij. Frans Klein en Harrie Verhoeven lieten te veel punten liggen.

DRIEBANDEN

Bij de afdelingen recreanten driebanden-klein lieten alle drie de teams zich aftroeven door hun tegenstanders. Het driebanden-groot team zette zijn zegereeks voort door nu weer met 30-16 te winnen. Grote uitblinker was hier Bernhard Legierse met een moyenne van maar liefst 1.068. Leo van Westelaken en Van der Meijden voegden daar beide een winstpartij bij. Dit alles ging gepaard met een teammoyenne van 0,760.

Kaderteam Wapen van Liempde boekt pijnlijk verlies

In de uitwedstrijd tegen Moira uit Lith heeft het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde een pijnlijk verlies moeten incasseren. Het werd 5-3.

Alleen Martien van den Tillaart wist tot winst te komen en maakte 160 caramboles kader 57/2 in tien beurten. Hij haalde een moyenne van 16. Cees van Eindhoven leverde een bijzondere prestatie: nadat zijn tegenstander de partij uitmaakte in zestien beurten, maakte hij zelf in een gelijkmakende beurt nog de resterende 49 caramboles. Zowel Harm van de Laar als Leo van Hastenberg moesten de partijwinst aan de tegenstanders laten, zodat de gehele wedstrijd met 5-3 werd verloren. Ondanks deze geringe nederlaag blijven de Liempdse biljarters de ranglijst aanvoeren.

Uitslagen
Moira Lith - Wapen van Liempde kader        5-3
Wapen van Liempde 1 - Hazelaar 5        24-28
Wapen van Liempde 2 – BBG 3        30-16

VOLLEYBALSTERS VERLIEZEN VAN DKJO

Blox pakt mis in Mierlo

Gezien de stand op de ranglijst hoopte het eerste vrouwenteam van de Boxtelse volleybalclub Blox zaterdag in Mierlo te kunnen winnen van DKJO. De thuiswedstrijd tegen die ploeg werd gewonnen met 3-1 en vooraf werd door coach Luc Kivit aangegeven dat de meiden voor een 4-0 overwinning moesten gaan. Oók om bovenaan in de middenmoot mee te kunnen blijven draaien. Het pakte allemaal anders uit…

In de eerste set ging het aanvankelijk gelijk op, maar toch nam Blox afstand door goede services en een aanval die beter ging lopen dankzij Hanna van Esch, Iris Kleine en Carmen Steenbakkers. De Boxtelse defensie had wel moeite met een lange aanvalster van de thuisploeg. Hierna vroeg Blox een time out aan bij 14-19; dat bleek een goede keuze, want er werd meteen daarna een side-out gemaakt. De Boxtelse aanvalsters sloegen enkele ballen uit, maar wonnen toch redelijk makkelijk de eerste set: 18-25.

Blox begon slordig aan de tweede set. De passes liepen niet meer zoals voorheen, waardoor de aanvalsdruk wegviel. De tegenstanders acteerden offensief wel goed en liepen uit naar 11-5. Met een time-out hoopte coach Kivit het tij te keren, maar Blox bleef te veel individuele fouten maken. De set wordt verloren met 25-13.

Ondanks een sterke aanval en meer geconcentreerd spel door Blox gaat de derde set aanvankelijk gelijk op. DKJO had een goed blok en verdedigde sterk. Hierna liepen de gastvrouwen enkele punten uit met goede services. Steenbakkers bracht Blox terug in de wedstrijd met enkele snoeiharde services waardoor de ploeg twee punten voor kwam te staan. Door enkele persoonlijke fouten werd de set echter toch verloren: 25-21.

De spanning kwam terug dankzij de winst die de Boxtelse volleybalsters boekten in de vierde set (18-25).. Door een goede servicereeks en een 3-meteraanval van Van Esch liep Blox licht uit. Bij een stand van 14-16 werd Van Rooij ingebracht voor Pruijn. Door harder te knokken en enkele goede bloks liepen de bezoeksters uit naar 15-20.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Blox begon goed. Enkele slim geplaatste ballen door Nienke Bosma leverde direct een voorsprong op, maar dankzij een goede service kwam de tegenstander terug in het spel. Blox maakte net iets meer persoonlijke fouten. Een harde smash van Van Esch werd prima door de Mierlose libero van de grond gehaald en er werd van speelhelft gewisseld: 8-5. DKJO liep verder uit en met een laatste time-out hoopte coach Kivit zijn ploeg weer in de wedstrijd te krijgen. Tevergeefs: de thuisploeg won de set met 15-10.

Uiteraard was Blox teleurgesteld over de verloren wedstrijd. ,,Pluspunt is dat de meiden zich in de vierde set prima terug hebben geknokt in de wedstrijd en op geen enkel moment hun hoofd hebben laten hangen", aldus een woordvoerder. Zaterdag 21 januari speelt de vrouwenploeg van Blox om 13.00 uur thuis in sporthal De Braken tegen Livoc, dat momenteel de tweede plaats op de ranglijst bezet.