Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HCB '92 VERLIEST MET RUIME CIJFERS VAN DE SPRINT

Handbalsters kunnen tij niet keren

De Boxtelse handbalvrouwen van HCB '92 namen het zondag in sportcomplex De Braken op tegen MBDE/De Sprint uit Deurne. Het duel eindigde in een ruime overwinning voor de tegenstander: 7-19.

De Sprint opende de score vanuit het midden. Vanuit de rechterhoek trok Nonja van de Langenberg de score weer gelijk. Door een onderschepping en een daaropvolgende break bracht Hèlen Berkelmans de stand op 2-1. De bezoekers antwoordden direct door de linkerhoek goed vrij te spelen, een break, een goede sper op de cirkel en een schot van de linker opbouw. Janneke Eijkemans kreeg een penalty toebedeeld die door Annemarie Sens werd benut. Voor de rust kreeg De Spint nog twee penalty's die in doelpunten werden omgezet. HCB '92, in de persoon van Sens, wist nog twee goals te scoren waarmee de ruststand werd bepaald op 5-7.

In tweede helft kon HCB '92 het tij niet keren, net als in het eerste gedeelte van de wedstrijd waren er de nodige kansen, maar die werden niet verzilverd. De Boxtelse handbalvrouwen konden het getoonde spel niet de volledige wedstrijd volhouden. Er was veel balverlies en de verdediging stond ook niet meer zo scherp als in de eerste helft. Miranda van Engelshoven wist nog tweemaal het doel te vinden. Keepster Ankie Welvaarts stopte keurig een penalty en ook de terugkomende bal werd door haar tegengehouden. De aanvallen van De Spint liepen goed en ze maakten gebruik van de zwakkere verdediging van HCB '92. De eindstand werd bepaald op 7-19.

Elders in deze krant is meer te lezen over het Blacklight-toernooi dat HCB '92 afgelopen weekeinde organiseerde.

Uitslag afgelopen weekeinde

HCB '92 D1 - De Sprint        15-1

HCB '92 DC1 - MHV '81        9-9

HCB '92 DA1 - Tremeg        13-20

HCB '92 DS1 - De Sprint        7-19

HCB '92 DS2 - HVW        8-25

Programma zaterdag 21 januari

White Demons - HCB '92 E1        10.25

Programma zondag 22 januari

Beek en Donk - HCB '92 DC1        10.00

Olympia '89 - HCB '92 DA1        11.15

Beek en Donk - HCB '92 DS2        12.00

Achilles '95 - HCB '92 DS1        13.40

FOTO BOVEN: Een doelpoging van Janneke Eijkemans in het duel tussen HCB '92 en De Sprint. (Foto: Hans Verberk).


KOPLOPER NOG ONBEDREIGD

Boxtelse Biljart Bond snelt naar de eindstreep

In café 't Geveltje werd vorige week maandag uitstekend gebiljart door vooral de bezoekende club: De Comsche Hoeve 1. Zowel Perry van Weert, als Lothar Griebe en Bennie Bakker verzamelden twaalf punten tegen gastheer De Amateur 1. Adrie van de Laak, die van de uitspelers met een gemiddelde van 5.13 nog het best speelde, verloor echter zijn partij tegen Tonny van der Steen, die werkelijk nog een klasse beter was en terecht met 12-7 finishte. De eindstand was 36-43.

Op dinsdag in De Postiljon was het weer ouderwets zwoegen en schrapen bij 't Krijtje. Alleen Huub van den Broek dartelde, met al zijn fysieke beperkingen, vrolijk rond het biljart en behaalde met 12-7 een verdienstelijke victorie op Jo Bovens. Misschien was laatstgenoemde niet helemaal bij de les, want hij heeft het vacante penningmeesterschap ingevuld. Ging hij reeds gebukt onder de zware verantwoordelijkheden die op zijn schouders drukken? Zijn clubgenoten Ties der Kinderen, Mozes Schäfer en Albert van de Sande scoorden echter allen twaalf punten en zo glorieerde Het Groene Laken 1 met 29-24.

Uit de Kom deed donderdag in De Comsche Hoeve verwoede pogingen om enkele passen in te lopen op koploper Het Groene Laken 2, maar de inhaalslag van vier wedstrijdpunten mag nauwelijks geslaagd worden genoemd. Vooral bij Arno Raaijmaakers rolden de ballen bokkig, stroef en obstinaat over het blauwe speelveld en wilden niet meer dan vier scoringspunten toestaan aan de man achter de keu. Tegenstander Tim Driessen van De Amateur 2 racete daarentegen in achttien beurten naar de twaalf punten. Steef Zink en Guus Eltink deden zwoegend hun plicht en bereikten ook de maximale score. De treurigste nederlaag was wederom voor Jos Hendriks, die weliswaar procentueel het verst boven zijn gemiddelde speelde, maar in Joop de Langen toch zijn meerdere moest erkennen. De Langen, immers van de zware taak van het kasteleinschap bevrijd, bepaalde als een zorgeloze tovenaar de loop van het kunstivoor en haalde in vijftien beurten twaalf wedstrijdpunten binnen met een voor hem ongekend gemiddelde van 1.53. De eindscore van deze spannende biljartavond was 37-37.

BILJARTDIVA'S

De Comsche Hoeve 2 vocht zich vrijdag in vier matches naar een overwinning op koploper Het Groen Laken 2. Dit geschiedde onder leiding van de tandem Pascal en Jos Leijten, die het hele seizoen al niet slecht speelt, maar sinds december waarlijk grossiert in fraaie twaalfpunts overwinningen. Deze avond wonnen zij hun partijen tegen Henny van Houtum en Margot Blummel, die geen schim meer waren van de biljartdiva's die een week eerder nog de show stalen in De Comsche Hoeve. Michel de Gelder en Wilma van Schijndel trakteerden het publiek op een sofpartij in achtendertig beurten. Gijs van Houtum verzaakte niet aan zijn plicht en won op routine met 12-5 van René van Tongeren. Het puntenresultaat tenslotte was 36-33.

Stand na elf ronden:

Het Groene Laken 2        444

Uit de Kom        426

De Amateur 1        414

Het Groene Laken 1        407

De Amateur 2        401