Jos Goedhart geeft uitleg in MuBo

Beeldend kunstenaar Jos Goedhart is zondag 22 januari te gast in museum MuBo in Boxtel. Goedhart vervaardigt bronssculpturen en geeft van 13.30 tot 15.00 uur uitleg over zijn creaties en werkwijze.

In MuBo loopt momenteel een expositie waar fraaie werken te zien zijn van een groot aantal Boxtelse amateur-kunstenaars. Elke week is op zondag een andere kunstenaar te gast. Goedhart haalt zijn inspiratie uit mensen die hij ontmoet en die hem raken. ,,Hun houding, uitdrukking, lichaamstaal en stemming sla ik op in mijn herinnering om er later op artistieke wijze vorm aan te geven", vertelt de Boxtelaar, die vooral figuratief werkt. Terugkerende thema's in zijn werk zijn thuislozen, vader en kind, oppasoma's, naakten en duo's. ,,Al mijn bronzen beeldjes zijn unica", vervolgt Goedhart. ,,Ze zijn massief gegoten volgens de klassieke methode cire-perdue. De statuettes worden begeleid door een certificaat waarin ik een uitvoerige beschrijving geef van de sculptuur."

De tentoonstelling in MuBo is elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De expositie omvat ook werken van onder meer Caroline Smits-Poolman, Herman Deckers, Ineke Platel, Linda van Deursen, Theo Pastoor, Marion Coolen en Diny van Heesch.