Saskia van Zutphen en Paulette Willemse leerden elkaar in 1983 kennen en spelen al sinds 2008 samen in de voorstellingen 'Vuile Huichelaar'. (Foto: Geert Gratama).
Saskia van Zutphen en Paulette Willemse leerden elkaar in 1983 kennen en spelen al sinds 2008 samen in de voorstellingen 'Vuile Huichelaar'. (Foto: Geert Gratama). Foto: Geert Gratama

Vuile Huichelaar: feest voor vrouwen in Boxtel

'De vijfde van...' Dat is de titel van het nieuwe theaterprogramma Vuile Huichelaar in Podium Boxtel. Saskia van Zutphen en Paulette Willemse zijn donderdag 2 februari te gast in de theaterzaal aan de Burgakker waar voor alle vrouwen in Boxtel een feestje gebouwd zal worden. Mannen zijn ook welkom, maar... op eigen risico.

De geboorte van een succesvol en bovenal hilarisch duo was een feit toen Willemse en Van Zutphen elkaar leerden kennen op de Akademie voor Kleinkunst in 1983. 32 jaar na dato hebben de vrouwen vele successen op hun naam staan. Ze begonnen als de groep De Meisjes met de theatervoorstelling 'Stuck with a fantasy', die bekroond werd met een Zilveren Harp.

Via onder meer de Dutch Swing College Band, Gerard Joling, The Koos Mark Big Band en het Eurovisie Songfestival maakten ze furore met de vijfkoppige damesgroep Mrs. Einstein. In 2008 werd het idee geboren voor de inmiddels succesvolle theaterformule Vuile Huichelaar. ,,Daar heb ik meteen Paulette bij gevraagd", vertelt Van Zutphen. ,,Ik schrijf de shows maar ik zou niet zonder haar input kunnen. Zij maakt niet alleen de zangarrangementen, maar is ook een onmisbare persoonlijkheid in het maakproces en op het toneel."

Inmiddels toeren de vrouwen al acht jaar met Vuile Huichelaar. Als ervaringsdeskundigen maakten ze in 2008 de eerste van een succesvolle reeks meezingprogramma's voor de bedrogen vrouw en hebben zij zich sindsdien ontwikkeld tot entertainers van hoog niveau. Verschillende typetjes met elk hun eigen kijk op relaties en het leven passeren de revue, die bestaat uit schitterend repertoire uit de oude en nieuwe doos afgewisseld met sketches, conferences en hilarische filmpjes.

De nieuwe show bevat veel meezingliedjes, die worden vertolkt door originele typetjes die tal van - voor vrouwen - herkenbare problemen verbeelden.

KAARTVERKOOP

Kaarten voor de voorstelling 'De vijfde van...' in Podium Boxtel kosten 20 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel en bij drogist Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.