Jeroen Caarls, Elke Goossens, Odette Saris en Clemens Boons zorgden vorige week voor de 'finishing touch' van de ODC-tribune in sportpark Molenwijk: een historische voetbalfoto uit de jaren tachtig. (Foto: Peter de Koning).
Jeroen Caarls, Elke Goossens, Odette Saris en Clemens Boons zorgden vorige week voor de 'finishing touch' van de ODC-tribune in sportpark Molenwijk: een historische voetbalfoto uit de jaren tachtig. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HEROPENING SPORTPARK MOLENWIJK OP ZATERDAG 21 JANUARI

Fraaie blikvanger op terrein van ODC

Wie het ODC-terrein in sportpark Molenwijk betreedt, kan zich sinds vorige week vergapen aan een fraaie blikvanger: een historische voetbalfoto uit het archief van stichting Brabants Centrum. Infolio Sign & Print zorgde voor de levensgrote zelfklevende folie die op het raam van de gloednieuwe teamkamer is geplakt.

Frits Vortman, Eric Peijnenburg, Wim Kanters en Henri van den Biggelaar. Deze spelers prijken op de actiefoto uit de jaren tachtig. ,,Een leuke verrassing voor Wim, die veel werk heeft verricht tijdens de renovatie van Molenwijk", stellen Elke Goossens en Clemens Boons van sKin Architects, het bureau dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van de renovatie. Zo is de hoofdtribune vernieuwd en zijn daaronder vier kleedkamers, een kleedruimte voor scheidsrechters, een teamkamer en kastenwand gerealiseerd. ,,Deze fase van de renovatie is nagenoeg afgerond", aldus Goossens. ,,De tribune wordt nog geschilderd, maar dat gebeurt pas in het voorjaar."

BOXTELSE DERBY

De officiƫle opening van het gerenoveerde ODC-terrein zou vorige week al plaatsvinden, maar de 'flitswinter' zorgde ervoor dat het feest verschoven is naar zaterdag 21 januari. Die dag vinden verschillende festiviteiten plaats: een nieuwjaarsreceptie, de ingebruikname van het Ben van Vegchelpad en de opening van de hoofdtribune. En natuurlijk wordt er ook gevoetbald tijdens de festiviteiten. Er vindt een heuse Boxtelse derby plaats: ODC en RKSV Boxtel strijden op het kunstgrasveld tegen elkaar.

BOEMERANG

Voor de volgende fase, de verbouwing van ODC-kantine De Boemerang, heeft de gemeente Boxtel inmiddels een vergunning verleend, zo laten Goossens en Boons weten. Zo komt er een overkapping en verdwijnen de noodketen naast D'n Boemerang. Wanneer hiermee gestart wordt, is nog onduidelijk.