Sven Jansman en Ralph Daris, de twee leerlingen van Helicon MBO Boxtel die deelnemen aan de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. (Foto: Helicon).
Sven Jansman en Ralph Daris, de twee leerlingen van Helicon MBO Boxtel die deelnemen aan de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. (Foto: Helicon). Foto: Helicon MBO Boxtel

Leerlingen Helicon in
voorronde tuinwedstrijd

Ralph Daris uit Bergeijk en Sven Jansman uit Best (op de foto) van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting van Helicon MBO Boxtel, nemen vrijdag 20 en zaterdag 21 januari deel aan de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Samen gaan de tweedejaars leerlingen de uitdaging aan.

Aan de hand van een reƫle praktijkopdracht moeten de leerlingen laten zien dat ze over de nodige vakkennis beschikken. In vier voorrondes door het hele land gaan zeventien teams met elkaar de strijd aan. De beste vier teams mogen vervolgens in februari op de beurs TuinIdee in 's-Hertogenbosch strijden in de volgende ronde. Het winnende team op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.

De Helicon-leerlingen doen mee aan deze wedstrijd omdat ze het een leuke uitdaging vinden. ,,Het is een pittige opdracht met de nodige uitdagingen, dus je leert er veel van" vertelt Sven. ,,En het is een mooie aanvulling op je cv" vult Ralph aan.

De leerlingen zijn regelmatig aan het

werk in de nieuwe praktijkhal, die de vorige zomer is gebouwd op het terrein van Helicon. De nieuwe hal op het schoolterrein heeft een oppervlakte van duizend vierkante meter en kan door alle opleidingen worden gebruikt.

OPEN AVOND

De praktijkhal is te bezichtigen tijdens de open avond van Helicon MBO Boxtel op dinsdag 24 januari. Zo staan grote landbouwvoertuigen opgesteld en er zijn een Plantlab en een praktijkruimte voor hoveniers. Bezoekers zijn vanaf 17.00 uur welkom om een kijkje te nemen. Ook in het schoolgebouw naast de praktijkruimte worden allerlei activiteiten georganiseerd. Voor de opleidingen Hovenier en Tuin- en Landschapsinrichting, Biobased technieken, Veehouderij, Loonwerk groen, grond en infra, Techniek en mechanisatie worden voorlichtingsrondes gehouden. Daarnaast kunnen mensen vragen stellen aan leerlingen en docenten.

Kijk voor meer informatie over Helicon MBO Boxtel op de website www.helicon.nl.