Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

NIEUWE RUIMTE IN BOXTELS GEMEENTEHUIS IS ER VOOR IEDEREEN

Drempels wegnemen met huiskamer

'Wonen in Boxtel voelt als een vis in het water'. Deze tekst, die prijkt op een schilderij in de nieuwe huiskamer in het gemeentehuis, is volgens burgemeester Mark Buijs tekenend voor wat in deze nieuwe ruimte moet ontstaan. ,,Dat het in Boxtel goed toeven is, weten we al. Samen bouwen we hieraan verder. Daar draagt deze kamer aan bij..."

Na maanden van voorbereidingen, waarbij verschillende medewerkers van de gemeente zelf de verfkwast ter hand namen en zorgden voor de inrichting, werd de huiskamer gisterochtend officieel geopend. Leni van den Aker en haar man Lambert, actieve vrijwilligers in de vorig jaar geopende huiskamer op Hoogheem, kregen de eer op de deurbel te drukken waarna burgemeester Buijs met een grote glimlach de deur naar de ruimte opendeed. ,,Het belangrijkst is dat mensen in deze huiskamer met elkaar in contact komen, zaken bespreken en elkaar kunnen helpen. Op veel plekken in Boxtel gebeurt dit al en wat mij betreft kan het niet genoeg gebeuren."

De huiskamer op Hoogheem is hierin volgens de burgemeester een groot voorbeeld. Zo'n 250 tot 300 bewoners van de Hoogheemflats brengen maandelijks een bezoek aan de ruimte om elkaar te ontmoeten. ,,Daar moeten we hard voor werken, hoor", verzekerden Leni en Lambert aan de burgemeester. Het echtpaar gaf aan dat er 22 vrijwilligers actief zijn voor de huiskamer op Hoogheem.

A-LOCATIE

Schilderijen aan de muur, gemaakt door kinderen tijdens het multiculturele evenement Bazaar, stoelen in alle kleuren van de regenboog, een robuuste houten tafel en een krijtbord waar momenteel woorden als 'van buiten naar binnen', 'verbinden' en 'faciliteren' staan geschreven, geven de huiskamer een warme uitstraling. Mensen kunnen er tijdens de openingstijden van het gemeentehuis terecht om zaken te bespreken. Bezet is bezet, de huiskamer kan niet worden gereserveerd. Burgemeester Buijs: ,,De gemeente is de laatste jaren het contact met inwoners een beetje kwijtgeraakt. Dit is de tijd om er weer voor ze te zijn en mensen te helpen. Deze huiskamer draagt eraan bij dat ambtenaren in contact komen met burgers en te weten komen wat er leeft. Ik ben ervan overtuigd dat zij zeker een stap extra willen zetten als ze het enthousiasme van inwoners zien over bepaalde zaken. Met deze huiskamers worden drempels weggenomen." Wijkmakelaar Werner van der Velden, die zich samen met collega Hans Mols actief heeft ingezet voor de huiskamer, wees op één van de teksten in de ruimte: 'Meewerkend Boxtel is er zijn voor mensen'.

De genodigden die aanwezig waren bij de opening van de huiskamer zijn te spreken over de ruimte. ,,In plaats van een hoekje achteraf is gekozen voor een A-locatie, pal naast de hoofdingang", stelde Hans Sluijters, eigenaar van de fysiotherapiepraktijk in Sint-Ursula. ,,Hiermee zet je de deur open voor inwoners." Buijs onderstreepte dat iedereen welkom is. ,,Elkaar ontmoeten en inspireren, dat is belangrijk." Volgens Leni van den Aker is een huiskamer een prima manier om mensen met elkaar in contact te laten komen. Ze nodigde burgemeester Buijs meteen uit eens op de koffie te komen in de Hoogheemhuiskamer. Hij nam deze invitatie met beide handen aan...

FOTO BOVEN: Leni en Lambert van den Aker verrichtten gisterochtend samen met burgemeester Mark Buijs de opening van de nieuwe huiskamer in het gemeentehuis. Een van de zitjes werd meteen even uitgetest... (Foto: Gerard Schalkx).


Star Company
geeft concert
in Hof Liempde

The Star Company is een project van Roel Jongenelen en Inge van den Biggelaar waarbij kinderen wekelijks bij elkaar komen en les krijgen in zang, acteren en dans. De twintig jonge deelnemers verzorgen zondag 22 januari een gevarieerd optreden in restaurant Het Hof aan de Nieuwstraat in Liempde onder de noemer The Star Company in Concert.

Naast 'Let the children play' en het lijflied van The Star Company, dat volgens Van den Biggelaar 'erg sprookjesachtig' is, komen allerlei Nederlands- en Engelstalige covers voorbij. Eind oktober werd de videoclip bij het lied 'Let the children play' opgenomen. The Star Company in Concert duurt zo'n twee uur, inclusief een pauze. Kaarten voor het concert kosten tien euro en zijn te koop via e-mail: info@apollo-98.nl of telefoonnummer 06-21 24 00 63.

Aan The Star Company is een goed doel verbonden: stichting Het Vergeten Kind. Onder meer de opbrengst van de cd-verkoop is bedoeld voor de stichting.