Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Fleur?

Het besluit van het Boxtelse college van B. en W. om te stoppen met de traditionele kerstboominzameling door kinderen, gooide bijna roet in het eten. Na een storm van protest werd de beslissing na drie dagen ingetrokken. De Liempdse en Boxtelse jeugd ging vervolgens driftig aan de slag. In totaal werden er gisteren 950 kerstbomen afgeleverd op de verschillende inzamelpunten. De gemeente haalde daarnaast nog eens 1.914 bomen op bij kinderen die samen meer dan honderd bomen hadden verzameld. Ook bij Fleur Bosch (10) die - met enige hulp van haar broer Luc (15) en zus Marleen (13) - liefst 155 kerstbomen ophaalde.

Hoe heb je de bomen verzameld? ,,Voor Kerstmis ga ik al langs de deuren om te vragen of ik de kerstboom mag hebben. Mensen zeggen eigenlijk altijd ja. Ik noteer dat dan in een schriftje. Soms spreek ik meteen een tijd en datum af waarop ik de boom op kom halen. Veel mensen weten al dat ik heel fanatiek ben. Vóór Kerstmis had ik zelfs al een boom gekregen en sommige mensen gooiden hun kerstbomen zo bij ons over de schutting. Tijdens de vakantie ben ik ook elke dag op pad gegaan om te speuren naar kerstbomen. De ene keer sleep ik die mee naar huis en andere keren gebruik ik mijn skelter met aanhanger. En als ik bij mijn moeder in de auto zit en we zien een afgedankte kerstboom liggen, dan laden we die in. Na de inzameling moet ik dan de auto stofzuigen, dat vind ik minder leuk."

Ben je blij dat de inzameling toch doorging? ,,Ja, want ik vind het heel leuk om te doen. Je bent lekker buiten en je verdient er geld mee. Dat zet ik op mijn spaarrekening. Ik schrok best wel toen ik het hoorde, want ik had al heel veel afspraken gemaakt met mensen uit de buurt."

Doe je volgend jaar weer mee? ,,Echt wel! Ik hoop dan nog meer kerstbomen op te halen. Ik heb dit jaar weer mijn persoonlijk record verbeterd. Het eerste jaar dat ik meedeed had ik er 23, daarna 42, vervolgens 93 en dit jaar 155."

FOTO RECHTS: Fleur Bosch (10) zamelde 155 kerstbomen in tijdens de jaarlijkse kerstboominzameling. Omdat het er zoveel waren, werden de bomen opgehaald met een vrachtwagen door medewerkers van de gemeente. (Foto: Peter de Koning).